Abazović sa Katlerom: Nastavljamo sa reformama u sektoru bezbjednosti

Abazović sa Katlerom: Nastavljamo sa reformama u sektoru bezbjednosti

Potpredsjednik Vlade Crne Gore zadužen za sektor bezbjednosti Dritan Abazović sastao se danas sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO Dejvidom Katlerom.

Abazović i Katler razmijenili su mišljenja o stanju u bezbjednosnom sektoru, brojnim aktuelnim temama, a poseban osvrt bio je i na sve izraženije izazove u vidu sajber kriminala i hibridnih prijetnji.

Potpredsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo posjetom, naglasivši da je saradnja između Crne Gore i NATO na zavidnom nivou, čemu svjedoče i brojne posjete visokih zvaničnika.

Raduje nas učestala komunikacija i partnerstvo sa našim NATO saveznicima. Vodili smo prijatan i otvoren razgovor u kome sam gopodina Katlera upoznao sa stanjem u sektoru bezbjednosti, kao i sa rezultatima koje smo ostvarili u prethodnom periodu. Naravno, uvijek postoji prostor za dalji napredak, ali generalno Crna Gora je nedvosmisleno stabilna i pouzdana članica NATO alijanse. Nastavljamo reformskim putem. ANB, ali i ostale institucije sektora bezbjednosti, takvu praksu demonstriraju svakodnevno. Vjerujemo da će uskoro Tužilaštvo i pravosudni sistem početi da pružaju istu podršku, čime bi se u potpunosti zaštitili interesi građana, naveo je Abazović.

Na sastanku je zaključeno da Crna Gora može računati na svaki vid podrške, kao i da sve članice Alijanse stoje na raspolaganju državnim organima u cilju eliminisanja savremenih prijetnji.

izvor: gov.me

Ostavite komentar