Abazović u Zagrebu: Zajednički zadatak je osnaživanje i unapređenje odnosa dvije države

Abazović u Zagrebu: Zajednički zadatak je osnaživanje i unapređenje odnosa dvije države

Crna Gora i Hrvatska su primjer uspješne regionalne saradnje, dok je njeno osnaživanje i unapređenje važan zadatak u narednom periodu, ukazao je potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović prilikom susreta sa ministrom vanjskih i evropskih poslova Hrvatske, Gordanom Grlićem Radmanom.

Abazović je radnu posjetu Zagrebu iskoristio da ukaže na neophodnost produbljivanja i jačanja bilateralnih odnosa dvije zemlje, ali i rješavanja preostalih otvorenih pitanja.

Abazović i Grlić Radman su se složili da je potrebno njegovati kulturu sjećanja, kako bismo zajednički mogli graditi mirnu i stabilnu budućnost, dok je veliki iskorak već učinjen zajedničkim obilježavanjem tridesete godišnjice od otvaranja zloglasnog logora Morinj početkom ove godine.

Na sastanku je razgovarano o procesu proširenja Evropske unije, dok je Grlić Radman naglasio da će Crna Gora imati punu podršku i pomoć Republike Hrvatske na tom evropskom putu.

Ministar Grlić Radman ukazao je na neke od projekata od ključne važnosti za očuvanje identiteta Hrvata u Crnoj Gori i Boki Kotorskoj, naročito istaknuvši potrebu pronalaženja održivog i trajnog rješenja za prostore za rad Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) u Donjoj Lastvi, kao i drugih hrvatskih kulturnih institucija u Crnoj Gori.

Ostavite komentar