Autobus sa djecom iz Nikšića kamenovan na Cetinju

Autobus sa djecom iz Nikšića kamenovan na Cetinju

Demokratska javnost i slobodni građani su zgroženi kada su saznali da je autobus sa djecom iz Nikšića kamenovan juče na Cetinju, nakon što su odlazili sa parkinga u blizini Cetinjskog manastira. Vozač autobusa koji je prevozio djecu iz Nikšića, prijavio je da su kamenovani dok su prolazili ispod podvožnjaka u ulici Novice Cerovića.

Do prvog incidenta došlo još ispred Cetinjskog manastira, kada su djeca zapjevala pjesme i zaigrala kolo. Sve je nastavljeno na parkingu, a potom završilo mučkim kamenovanjem djece.

„Nemoj na Cetinje da ste došli da pjevate „Veseli se srpski rode“. Idite u Srbiju pa to pjevajte“, povišenim tonom je terorisao djecu “neznani junak“, čije je lice BORBA danas objavila tokom dana.

Podsjećamo, nakon što je snimak djece kako igraju i pjevaju osvanuo na društvenim mrežama uslijedila je salva komentara uvredljivog sadržaja, punih govora mržnje, a jedan od njih je čak saopštio da bi “pucao u njih“ da je bio na Cetinju.

Time su demokratska javnost i građani opet suočeni sa izlivom mržnje u komitskim DPS kanalizacijama, koje su nanovo preplavile javni prostor i svojim smrtonosnim zadahom pokušavaju da nas sve podave. Simptomatično je da se novi šovinistički incidenti dešavaju u trenutku kada kriminalne strukture DPS režima najavljuju svoj “povratak na vlast“, a kroz podršku manjinskoj vladi Dritana Abazovića.

Današnje opravdavanje ovog sramnog čina kroz sluganjske DPS medije opet je podsjetilo javnost sa kakvom naopakom, antidemokratskom i anticivilizacijskom strukturom demokratske snage vode neravnopravnu borbu preko tri decenije. U trenutku kada nam mandatar Abazović savezom sa DPS-om i satelitima obećava “stabilnost“ i “pomirenje“, dok pravi dil sa onima koji su mu na Cetinju psovali “muslimansku majku“, a juče kamenovali nikšićku djecu, svako dobronamjeran se mora zapitati da li je njegov projekat tzv. manjinske vlade “evropski“ i “građanski“, te da li će obezbijediti političku i društveni stabilnost i mir.

Povampirenje vandalizma DPS komita dolazi upravo u trenutku kada šef crnogorske državne mafije Milo Đukanović hrabri svoje preostale pristalice da se “opet pita“, da je Abazovićev novi eksperiment samo etapa u ponovnom povratku njegove kriminalne stranke na vlast.

Po svemu sudeći opet dolazi vrijeme kada će se sve snage koje su čvrsto opredijeljene za mir, slogu, obnovu i napredak Crne Gore morati pregrupisati, zaboraviti na sve nesuglasice i javno i jasno se oduprijeti kriminalno-šovinističkom pokretu Mila Đukanovića i njegovih kriminalnih satelita i slugu.

izvor: borba.me

Ostavite komentar