Bečić na protestu: Niko nije glasao za to da snp pravi većinu sa dps-om

Bečić na protestu: Niko nije glasao za to da snp pravi većinu sa dps-om

Najavljeno je da će u subotu protest protiv manjinske vlade biti u Beranama, a u srijedu opet u Podgorici

„Ako se formira manjinska Vlada sa DPS-om, ta vlada bi bila u kabinetu predsjednika DPS-a koji bi kao na džojstiku određivao šta da se usvoji, a šta ne…“, poručio je lider Demokrata na protestu u Podgorici

Građani u velikom broju i ove srijede okupili su se preko puta Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, kako bi izrazili protest protiv najave formiranja manjinske Vlade.

Protest na u organizaciji Demokrata, održan je pod sloganom „Ustani, odbrani, pobijedi.

Građani su nosili zastave i transparente „Dao sam besu DPS-u“, „Spajam dvije struje DPS i URE“, „Veliki vezir, manjinska Vlada“…

Lider Demokrata Aleksa Bečić kazao je da je slobodan covjek hrabar, a neslobodan mešetar, izdajnik i kukavica.

„Zlatan bio ovaj podgorički sjeverac pri ovoj gorčini koju svi mi osjećamo zbog izdajničkog puta kojim su krenuli oni kojima smo i mi i vi dali povjerenje. Oni koji su krenuli da izdaju 30. avgust, najsvetiji datum u novijoj crnogorskoj istoriji, datum jedne od najvećih pobjeda crnogorskog naroda u svojoj istoriji“, rekao je Bečić.

Istakao je da Crnogorci i crnogorski narod nikada izdaju nisu opraštali.

„Kakav bi mi bili narod, kakvi bi bili ljudi, kakva bi mi danas bili država, da nismo učeni da držimo riječ. Mi bi danas bili država i društvo varalica, moralnog posrnuća“,rekao je Bečić.

On je pitao da li postoji ijedan birač koji je glasao za koaliciju Za budućnost Crne Gore, a koji je glasao da pet poslanika SNP pravi skupštinsku većinu sa DPS-om.

„Ne postoji, naravno. Da li postoji ijedan funkcioner GP URA koji je u kampanji za parlamentarne izbore rekao da namjeravaju da prave skupštinsku većinu sa DPS-om? Naravno da ne postoji. Zbog toga je to najveća izdaja u istoriji Crne Gore ako se završi na taj način“, rekao je Bečić.

Istakao je da ako se formira manjinska Vlada sa DPS-om, ta partija bi činila dvije trećine poslanika i „nema tog zakona, odluke, kadrovskog rješenja ni ministarskog postavljenja koje bi moglo da se realizuje bez volje DPS-a“.

„Ta vlada bi bila u kabinetu predsjednika DPS-a koji bi kao na džojstiku određivao šta da se usvoji, a šta ne… Ovaj narod hoće ekonomsku slobodu, veće plate, dječje dodatke“.

Bečić je kazao da su protesti ujedinili Crnu Goru.

„Narod mora pobijediti“.

Nakon govora lidera Demokrata građani su krenuli u protestnu šetnju.

Građani su se nakon šetnje vratili na plato ispred Hrama.

Organizatori protesta kazali su da je prošlog puta „bilo ubačenih ljudi“ i pozvali da se potencijalni incidenti prijave redarima

Ostavite komentar