Bemax osnovao 3 medija, vlasnik Ubović je povezan sa Lazovićem, Katnićem i Radonjićem

Bemax osnovao 3 medija, vlasnik Ubović je povezan sa Lazovićem, Katnićem i Radonjićem

Premijer Dritan Abazović obratio se nakon uvodnih izlaganja da je adresa u DPS-u i kod predsjednika njihove partije kada se govori o prevarama.

„Ako hoćete da se služite onim čime se svakog dana služiti, plaćene analitičare, medije i koritaše, slobodno. Nikog ja prevario nisam, rekao sam da će se potpisati Temeljni ugovor sto puta i to sam i uradio. To piše i u tački 5 sporazuma o formiranju vlade. Regulisanje odnosa Države i vjerskih zajednica u Crnoj Gori. Mi smo otvorili dijalog. 10 godina je otvoren. Otvorili smo ga i mi još jednom. Lako je manipulisati, a svi izbjegavaju sad da govore o njemu“, kazao je Abazović.

Nikad nije bilo veće inkluzije, kaže Abazović, i kazao da se nijedna NVO niti naučna institucija uključila u potpisivanje Temeljnog ugovora sa Rimokatoličkom crkvom, Jevrejskom zajednicom i Islamskom zajednicom.

„Kad se ova pitanja maknu sa dnevnog reda završeno je sa politikom nacionalizma. Iza nacionalizma se krije korupcija. Ja sam znao šta će da se desi, iako ste to rekli bez najave. Ja sam Milu Đukanoviću prije same sjednice rekao da će se glasati o Temeljnom ugovoru. On je meni kazao da će morati da podnese inicijativu, ja sam rekao ok. Znate što ste vi očekivali od mene? Vi ste očekivali da ću da taktiziram i odugovlačim to kad najviše bude odgovaralo meni a ja vam sad kažem da se nije potpisao 3. avguta, nikad se ne bi potpisao“, podvukao je Abazović i kazao da to nije tekst ni Beograda ni Zdravka Krivokapića.

Premijer je kazao da je nakon potpisivanja to pitanje završeno i da više ne može o tome da se priča i da je to problem.

„Biće još političkih borbi, a ja sada treba da kažem zašto sve ovo nastaje. Postoji samo jedan problem a to je zaplijena cigareta iz maja mjeseca u luci Bar. To je pokrenulo priču da treba da se sruši Dritan Abazović. Ja nisam premijer koji će da kalkuliše kako bi proveo 2-3 mjeseca duže u fotelji. Zapljena cigareta u luci Bar ima veze sa Bemaxom. Bemax je osnovao Mportal. I nije samo to nego je tu MNE medij. M portal, N radio, E televizija. Od zapljene cigareta, počeo je rat sa Abazovićem“, kazao je on.

Ta ekipa, kaže Abazović, Ubović i ostali koji su se sad posvađali je konektovana na Zorana Lazovića, Milivoja Katnića i bivšeg šefa SPO-a Dragana Radonjića.

„Ovo što objavljuje M portal nije iz Europola nego izvještaji sa tajnih mjera koji su se vršili prema Škaljarcima. Neka SDT provjeri kako su došli do njih. Stojim i sam na raspolaganju šta su moja saznanja. U međuvremenu zbog orgnaizovanog kriminala strada sin Zorana Lazovića i kreće tuča unutar BEMAX-a i oni se dijele. Jednu osobu čuva 22 naoružana čovjeka, a drugu osobu ništa manje. U tom trenutku kad svhataju da piramida kriminala počinje da pada i moraju da izvuku kec iz rukava i oni izvlače Temeljni ugoor i pomamljuju narod. Počinje organizovana akcija destabilziacije države“, naglašava Abazović

(BORBA)

Ostavite komentar