Bojan Jovanović i Veselin Veljović organizatori hajke na mitropolita Joanikija

Bojan Jovanović i Veselin Veljović organizatori hajke na mitropolita Joanikija

Raščinjeni monah Bojan Jovanović, koji je bio aktuelna tema u Crnoj Gori prije nekoliko mjeseci, ponovo je aktuelizovao svoj promoterski rad da navodno dokaže da u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, konkretno u Mitropoliji crnogorsko primorskoj postoje slučajevi pedofilije, i ovo radi u koordinaciji sa bivšim šefom policije Veselinom Veljovićem.

Ovo se može zaključiti iz transkripta mejlova koji su njih dvojica razmijenili a koji se tiče pokretanja kampanje protiv Srpske pravoslavne crkve gdje bi je optužili za slučajeve pedofilije. Ipak, interesantno je što se ovaj proces uvijek pokreće od strane organizacija koje su bliske NVO CPC. Tako je i prva tribina na ovu temu organizovana pod pokroviteljstvom „Montenegro International“ a mediji su prenosili da je jedna od članica ove nevladine organizacije Mirna Nikčević, supruga lica koji se prerušava u sveštenika Nikole Poleksića, člana NVO CPC.

Ipak, interesantno je da je ova hajka krenula još i prije nego što je mitropolit Joanikije izabran sa mitropolita crnogorsko-primorskog, a postupak povodom njegovih tvrdnji i dalje traje, iako Jovanović nije ni pozvan u Tužilaštvo da da izjavu. Ipak, u gorepomenutim mejlovima, koje ćemo objaviti u nastavku, primjetno je da se ova hajka organizovala još u februaru i da je bila pripremana od strane bivšeg direktora policije i raščinjenog monaha.

Jovanović je takođe tražio od Veljovića da mu obezbijedi troškove za put i smještaj, kako bi mu dostavio ove dokaze, jer navodno nije u mogućnosti da plati.

Sadržaj mejlova objavljujemo u nastavku:

Veselin Veljović

izvor Borba.me

Ostavite komentar