Cetinjanin Ivan Gardašević napao Milana Kneževića

Cetinjanin Ivan Gardašević napao Milana Kneževića

Jedan od trojice napadača na predsjednika Demokratske narodne partije i jednog od lidera Demokratskog fronta kao i predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Milana Kneževića je izvjesni Ivan Gardašević sa Cetinja.

Kako saznajemo, napadač je Cetinjanin Ivan Gardašević sa Cetinja, zaposlen u jednoj kockarnici na primorju. Portal IN4S je objavio da je on zaposlen u kockarnici Hotela Splendid.

Tokom saslušanja u Centru bezbjednosti Gardašević je govorio da je Crnogorac i da se sa njim ne može tako postupati.

Podsjećamo Knežević je napadnut na aerodromu u Golubovcima, a tri lica su ga vrijeđala na nacionalnoj osnovi, a nakon toga i fizički nasrnuli na njega.

Slučaj je prijavljen podgoričkoj policiji a očigledno je da su lica bliska tzv. komitskom pokretu, strukturi koja je bliska Demokratskoj partiji socijalista.

Knežević je potvrdio da je napadnut i da je trenutno na putu ka podgoričkoj policiji kako bi prijavio slučaj.

Knežević: Dok sam čekao suprugu na aerodromu, prišao mi je mladić iz automobila cetinjskih tablica i počeo sa salvom uvreda; Ovo je politički motivisano, mladića nikad ranije nisam vidio

Knežević je u izjavi za portal RTCG ocijenio da je napad politički motivisan i da je podnio prijavu protiv počinilaca

„U pratnji vozača i jednog člana obezbjeđenja došao sam na aerodrom da sačekam suprugu koja je doputovala iz Beograda. Na parkingu, dok sam sjedio u automobilu, prišao je jedan mladić iz automobila cetinjskih registracija i počeo sa salvom uvreda i negativnih komentara na moj račun. Mladić koga nikad u životu vidio nisam niti imao kontakt s njim, nakon verbalnog napda na mene, spustio sam staklo i pitao ga kakav je problem, a on je nastavio da me vrijeđa“, rekao je Knežević novinarima ispred CB Podgorica.

Kazao je da su njegov vozač i on procijenili da može doći do fizičkog kontakta i da može biti fizički ugrožen.

„Imajući u vidu da sam juče na Fejsbuku dobio prijetnju da je prava sreća što sam sam još uvijek živ jer sam neprijatelj Crne Gore i zbog toga što sam na raznim portalima targetiran kao neprijatelj Crne Gore i saradnik raznih službi, moj vozač je reagovao pravovremeno i zaustavio je fizički napad na mene i ja mu se zahvaljujem, jer ne znam kako se to moglo završiti“, naveo je Knežević.

Ocijenio je da se radi o politički motivisanom napadu, jer tog mladića, kako je istakao, nikada nije vidio.

„Posebno želim da istaknem da ničim nisam isporovocirao incident nego sam maksimalno pokušao da ga izbjegnem, jer je to verbalno vrijeđanje i dobacivanje trajalo mnogo duže nego što sam ja reagovao“, dodao je Knežević.

Ostavite komentar