DF i SNP traže rešenje u okviru aktuelne parlamentarne većine

DF i SNP traže rešenje u okviru aktuelne parlamentarne većine

Predsjednici NSD Andrija Mandić i predsjednik DNP Milan Knežević razgovarali su s predsjednikom SNP Vladimirom Jokovićem i još jednom mu ponovili njihove stavove da je neophodno poštovati i sačuvati izbornu volju građana iskazanu na izborima 30. avgusta, i da se samo u okviru aktuelne parlamentarne većine može tražiti novo održivo rešenje. Lideri DF – a su obavijestili Vladimira Jokovića da je njima neprihvatljiv bilo kakav dogovor i saradnja sa DPS – om, i da vjeruju da će to biti i stav SNP–a.

Andrija Mandić i Milan Knežević su posebno apostrofirali njihov stav, da ukoliko dođe do iznevjeravanja izborne volje, i ako djelovi postojeće parlamentarne većine naprave bilo kakav dogovor sa DPS – om, DF će otpočeti i predvoditi vaninstitucionalnu borbu organizujući proteste za zaštitu zaštitu izborne volje građana od 30. avgusta. U tom slučaju neželjenog scenarija moraju se u što kraćem roku održati vanredni parlamentarne izbore na kojima bi volja građana Crne Gore bila najbolji i jedini arbitar za rešenje teške društveno političke krize. Čelnici DF – a su sa žaljenjem konstatovali da je aktuelna Vlada u svojoj spoljnjoj politici, na najvažnijim međunarodnim adresama bez ikakvog osnova, koristila svaku priliku za satanizovanje i pokušaj kompromitovanja Demokratskog fronta, iako se naš savez sve vrijeme trudio da društvene i političke probleme rešavamo u Crnoj Gori, što kroz ovakve razgovore s liderima postojeće parlamentarne većine, činimo i u ovoj krizi.

Predsjednik SNP je još jednom ponovio da je nažalost narodna volja iznevjerena nepotpisivanjem Temeljnog ugovora sa SPC, i da po dubini nije došlo do demontaže DPS – a, što je između ostalog i dovelo do krize unutar same Vlade, zbog čega je postojeće stanje neodrživo. Zato SNP i smatra da treba izabrati novu Vladu, jer postojeća ne odražava narodnu volju, pošto se u njoj nalaze i ljudi za koje niko nije glasao na izborima, a neki među njima čak nisu ni izašli na izbore.

Vladimir Joković je posebno naglasio da pojedini ministri koji pominju da su se žrtvovali za Crnu Goru, uopšte ne spominju dvoipodecenijsku žrtvu SNP – a, a da pritom nisu ispoštavali nijedan dogovor sa ovom partijom. Predsjednik SNP – a je ponovio i da je ova Vlada urušila samu sebe, i da joj ne treba veći protivnik od nje same, te da će SNP uraditi sve da dođe do izbora nove Vlade u okviru aktuelne parlamentarne većine i stranaka manjinskih naroda sa kojima je potpisao Memorandum.

Ostavite komentar