Đalovića klisura revizijom Studije prostornog dobra biće dodatno zaštićena

Đalovića klisura revizijom Studije prostornog dobra biće dodatno zaštićena

Opština Bijelo Polje i Agencija za zaštitu životne sredine uradiće reviziju Studije zaštićenog prirodnog dobra „Đalovića klisure“,  čime će se definisati granice i zone zaštite Parka prirode, koje u ovom trenutku ne postoje. 

To je dogovoreno danas na sastanku predsjednika Petra Smolovića sa predstavnicima Ministarstva ekologije prostornog planiranja i urbanizma i Agencije za zaštitu životne sredine.

Na sastanku je dogovoreno pokretanje postupka revizije zaštićenog područja Đalovića Klisure, u cilju unapređenja upravljanja postojećim zaštićenim područjima.

Revizija Studije će kako je saopšteno nakon sastanka biti osnov za sve dalje aktivnosti unutar zaštićenog prirodnog dobra i u kontaktnoj zoni.

Na sastanku su dogovoreni dalji koraci, a razmatrana su i ostala pitanja zaštite životne sredine.

Delegaciju Ministarstva ekologije prostornog planiranja i urbanizma su činili Tamara Brajović, direktorica Direktorata za zaštitu priprode MEPG, te predstavnici Agencije za zaštitu životne sredine Milena Bataković i Milka Rajković, kao i Milija Čabarkapa ispred WWF Adria i Eko tima.

Pored predsjednika Opštine sastanku su prisustvovali Jasmin Ćorović sekretar Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj i Buda Bošković iz Sekretarijata za uređenje prostora

izvor: bijelopolje.co.me

Ostavite komentar