Djece nema, potraga se nastavlja danas

Djece nema, potraga se nastavlja danas

U saobraćajnoj nesreći na putu Mojkovac – Đurđevića Tara nastradala Jelena Vuković, jedno njeno dijete je preživjelo i juče je bilo u Kliničkom centru, a dvoje su tražili ronioci, rafteri, spasioci sa Žabljaka i iz Mojkovca, rodbina i građani

Jelena Vukovic - Vozilo izvučeno iz rijeke, Foto: SZS Mojkovac
Vozilo izvučeno iz rijeke, Foto: SZS Mojkovac

Do kasno sinoć trajala je potraga za dvoje djece nakon saobraćajne nesreće koja se u petak dogodila na magistralnom putu Mojkovac – Đurđevića Tara.

U potrazi za mališanima od šest i dvije godine juče su učestvovali i ronioci iz Bijele, a “Vijestima” je rečeno da će akcija biti nastavljena danas.

U saobraćajnoj nesreći, na dijelu puta između Splavišta i Premćanskog mosta, nastradala je njihova majka Jelena Vuković (27) iz Mojkovca, koja je upravljala automobilom. Ona se sa svoje troje djece, krećući se prema Đurđevića Tari, iz zasada neutvrđenih razloga automobilom survala u provaliju duboku dvadesetak metara, u korito Tare.

Odmah nakon nesreće, spasioci su izvukli živo četvorogodišnje dijete, koje je prevezeno u pljevaljsku bolnicu.

Direktor Opšte bolnice u Pljevljima Saša Grbović kazao je da je dijete bez vidljivih znakova povređivanja. Rekao je da je nakon pružanja prve pomoći dijete stabilnog zdravstvenog stanja i da je transportovano u Klinički centar Crne Gore. Pojasnio je da je to redovna praksa kada je riječ o djeci koja su učesnici u saobraćajnim i drugim nezgodama.

Beživotno tijelo Vukovićeve spasioci su zatekli u vozilu koje je juče izvučeno iz rijeke.

U potragu za dvoje mališana uključili su se juče i ronioci iz Bijele, a teren je pretraživan i dronovima.

Prema riječima tužiteljke Sanje Golubović, potragu roniocima otežava slaba vidljivost zbog zamućenosti rijeke.

Dvoje djece traže svi koji se bave raftingom na Tari, pripadnici službi spasavanja sa Žabljaka i iz Mojkovca, rodbina i građani.

Tužiteljka Golubović preksinoć je uradila uviđaj zajedno sa vještakom saobraćajne struke.

Kazala je da će nakon završetka istrage više znati o uzrocima koji su doveli do nesreće.

”Vozilom je upravljala ženska osoba, koja je stradala. U vozilu se nalazilo troje djece. Jedno dijete je izvučeno iz kanjona rijeke Tare i ono je transportovano do Opšte bolnice Pljevlja, dok se za dvoje djece još traga”, rekla je ona.

Mojkovčanin Goran Stanišić koji volonterski učestvuje u potrazi, kazao je “Vijestima” da se zaštitna bankina u koju je udario automobil držala samo zahvaljujući stubu ukopanom u zemlju.

Ostatak bankine, ističe on, na dodir se ljulja.

”Napravili smo video-snimak da vide građani u kakvom je stanju zaštitna ograda, koja bi trebalo da srpiječi automobile od slijetanja sa kolovoza”, rekao je Stanišić.

Nastradala Jelena Vuković u petak je sa djecom krenula u selo Šarance, u žabljačkoj opštini, odakle je i porodica Vuković, nakon što je jedan od mališana, od septembra đak-prvak, završio nastavu.

U selu ih je čekao otac i suprug koji je lugar u tom selu.

Ostavite komentar