Đukanović se na podgoričkim izborima sakrio iza “pokreta“: Nije imao hrabrosti da izađe pred građane sa svojim imenom i strankom koju vodi

Đukanović se na podgoričkim izborima sakrio iza “pokreta“: Nije imao hrabrosti da izađe pred građane sa svojim imenom i strankom koju vodi

Demokratska partija socijalista zajedno sa satelitskim koalicionim partnerima oformila je listu sa kojom će izaći na podgoričke izbore. Naime, koaliciju „Svi za naš grad“ će činiti Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokratska partija (SDP), Socijaldemokrate (SD), Bošnjačka stranka (BS), novoformirana građanaska inicijativa “21. maj“, Demokratska unija Albanaca (DUA), Pokret “Nova ljevica“ i Demokratska romska partija.

DPS je slično nastupao i na nikšićkim izborima, samo bez SDP-a, pravivši široku koaliciju i nadajući se pobjedi na izborima u rodnom gradu svoga predsjednika. Ipak, u Nikšiću je DPS doživio debakl od strane Demokratskog fronta i Demokrata, koji su i sami mogli formirati vlast, ali su u dobrom duhu zvali i građanski pokret URA da učestvuje u vlasti. Kao i u Nikšiću, Đukanović se nada da će maskiranjem iza nekakvog “pokreta“ pokušati da sakrije kriminalnu suštinu sebe, svoga okruženja i svoje lažne stranke.

Ono što se nameće kao pitanje jeste zašto se na predstavljanju lažnog pokreta nisu pojavili istaknuta članica DPS-a Glavnog grada Verica Maraš ili Veselin Vukotić, te šta ih je spriječilo da pruže podršku tajkunskom potrčku Ivanu Vukoviću i njegovim partnerima? Da li će podršku novoformiranom SKY pokretu dati Petar Lazović i Blažo Jovanić? Da li će sin Vesne Medenice Miloš obilaziti prigradska naselja kao nekad u toku predizborne kampanje? Koja će biti uloga Ljuba Milovića?

Jeftin pokušaj Mila Đukanovića da prikrije kriminalnu suštinu svoje lažne stranke, skrivajući se iza imena nekakvog“pokreta“, govori da je u pitanju ljudski i politički očajnik, koji je svjestan da se mora stidjeti stranke koju neprikosnoveno decenijama vodi. A sve zbog onoga što su ona i njeni funkcioneri radili građanima i državi, besprizorno i sramotno ih pljačkajući i uništavajući sve njene šanse za napredak i prosperitet.

Ostavite komentar