DNP: ZBOG SMJENE JELENE KLJAJEVIĆ NAŠI POSLANICI GLASAĆE ZA RAZRJEŠENJE KRIVOKAPIĆEVIH MINISTARA

DNP: ZBOG SMJENE JELENE KLJAJEVIĆ NAŠI POSLANICI GLASAĆE ZA RAZRJEŠENJE KRIVOKAPIĆEVIH MINISTARA

“Demokratska narodna partija obavještava javnost da je danas odlukom odumiruće Vlade Zdravka Krivokapića smijenjena direktorica Nacionalnih parkova, Jelena Kljajević, i to u sramnoj kadrovskoj kombinatorici Zdravka Krivokapića, Ratka Mitrovića i Žane Praščević“, saopšteno je iz DNP-a.

Kako su naveli, nakon što su kadrovi DNP-a već eliminisani iz Monteputa, Uprave za šume, Barske plovidbe i desetine drugih odbora i sistema, kako navode, “ostaje nam da konstatujemo da ovakvoj Vladi nije potrebna podrška poslanika DNP-a, i da ćemo se u skladu s tim i ponašati prilikom predstojećih glasanja u Skupštini”.

“A to, za početak, znači da će poslanici DNP-a, nakon konsultacija sa stranačkim organima, glasati za interpelacije o nepovjerenju ministrima Đorđu Raduloviću, Aleksandru Stijoviću i Vesni Bratić. Pošto su pomenuti ministri dosad redovno na Vladi glasali za eliminaciju kadrova DNP-a, više zaista nemamo nikakvu obavezu prema kadrovima Zdravka Krivokapića i njegovoj mjeri istine, kojoj bi i baron Minhauzen pozavidio”, pojašnjava se u saopštenju.

Takođe, poručuju iz DNP, poslanici DNP-a će potpisati svaku inicijativu o interpelaciji za ministra Ratka Mitrovića, dodaju iz Partije, “kao i za lica, koja su sa njim povezana, jer je on posljednja adresa u Crnoj Gori, koja može podnositi predloge za nečiju smjenu a da prije toga sam ne bude smijenjen i procesuiran”.

“O Žani Praščević tek nećemo trošiti riječi već ćemo sačekati ishod sudskih postupaka koji će se voditi protiv nje, ali i nekih postupaka koji se pokušavaju prikriti pronalaženjem “dobrovoljaca” i ljekarskih uvjerenja kako bi se pobjeglo od istine. Ali, ni Prašćević, ni divlji graditelj Mitrović, neće izbjeći krivično pravnu odgovornost zbog brojnih zloupotreba službenog položaja”, piše u saopštenju.

A za “nedostojnog premijera Krivokapića”, naglasili su iz DNP, koji je, sve što je obećao, “slagao i narod i crkvu”, DNP još jednom ističe tačnu dijagnozu da je riječ o, kako kažu, “malicioznom političkom diletantu, koji je umislio da je ovaj narod toliko naivan da ga već odavno nije pročitao kao nesposobnog revanšistu posebnih stanja koji je postao sveopšti predmet sprdnje”.

“Što se tiče Jelene Kljajević, DNP joj pruža punu podršku jer je svojim profesionalnim i ljudskim kvalitetima i angažmanom uspjela da oporavi posrnule Nacionalne parkove i pokaže da je dostojna funkcije koju je obavljala. A onima, koji su se danas prodali zbog kratkoročne funkcije, izdavši svoje najbliže, DNP poručuje da zaslužuju samo prezir i nepomen, kao i da će vrlo brzo biti smijenjeni, a onda će im izazov biti i da izađu u narod. A DNP-u to nikada nije bio problem”, zaključuju iz Partije.

Ostavite komentar