Domaći “navijači” vrijeđali golmana samo zato što je Srbin

Domaći “navijači” vrijeđali golmana samo zato što je Srbin

Fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore su po treći put odmjerile snage u istoriji, a reprezentacija Srbije je uspela da zadrži maksimalan učinak. Izabranici Dragana Stojkovića su slavili sa 2:0 u okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Svaki detalj duela pod Goricom propraćen je pod budnim okom javnosti i navijača, kako onih na tribinama, tako i drugih koji su gledali duel putem televizijskog prenosa.

Upravo zbog toga dio pažnje usmjeren je bio ka rezervnom golmanu reprezentacije Crne Gore, Lazaru Careviću.

Naime, pojedinim „navijačima“ Crne Gore, sokolovima, zasmetao je golman Carević jer je Srbin. Na videu se mogu vidjeti otvoreni i brutalni nasrtaji na Carevića koji potpuno mirno posmatra teren i ničim ne izaziva i ne provocira pomenute „patriote“.

Zbog ovog dogadjaja postavlja se niz različitih pitanja.

Da li je u Crnoj Gori svima osim Srbima dozvoljeno da budu dio reprezentacije Crne Gore? Zbog čega niko od prisutnih nije reagovao dok se ovaj napad dešavao? Zbog čega su komentatori na nacionalnoj televiziji uporno ponavljali kako sve protiče u sportskoj i fer atmosferi kada su i sami svedoci bili ovog brutalog napada? Da li Fudbalski savez reagovao i jesu li stali u zaštitu svog golmana?

Pitanja je mnogo, odgovor izgleda uvijek isti. U Crnoj Gori je najteže biti čovjek i Srbin!

Ostavite komentar

Hide picture