Filip Adžić u zagrljaju ministra odbrane lažne države

Filip Adžić u zagrljaju ministra odbrane lažne države

Koordinator radom Ministarstva odbrane Filip Adžić sreo se u Prištini sa ministrom odbrane tzv. Kosova, Armendom Mehajem, a tom prilikom je poručio da Crna Gora vidi tzv. Kosovo kao partnersku državu, koju će podržati u svim njenim integracionim stremljenjima.

Tema razgovora bila je saradnja u oblasti odbrane, sa posebnim akcentom na razvoj vojnih sposobnosti i kapaciteta kroz zajedničke vježbe i obuku.

Mehaj je upoznao crnogorskog kolegu sa razvojem tzv. kosovskih bezbjednosnih snaga. On je izrazio želju da i njegova zemlja daje doprinos jačanju postojećih regionalnih inicijativa, kao što su A5, RACVIAC ili Partnerstvo za mir.

Adžić je istakao da ruska agresija na Ukrajinu predstavlja jasnu poruku o neophodnosti snaženja bezbjednosne saradnje država Zapadnog Balkana i naglasio da se zemlje regiona moraju međusobno podržavati, kako bi održale njegovu stabilnost.

Adžić sa Mehajem posjetio Univerzitetski centar, kao i Međunarodni centar za obuku u traganju i spasavanju, gdje ih je primio komandant Komande Nacionalne garde, Naim Haziri.

Ovo je još jedan flagrantan primjer kršenja Međunarodnog prava od strane aktuelnih crnogorskih zvaničnika, koji se ovih dana utrkuju ko će bliže prići čelnicima lažne države Kosovo. Nakon odlazećeg predsjednika Đukanovića, premijera u tehničkom mandatu Abazovića, Adžić je stao u red i u srdačnom zagrljaju, pružio podršku ministru odbrane tzv. Kosova, onome koji i te kako snosi odgovornost za antisrpska dešavanja u južnoj srpskoj pokrajini u prethodnom periodu.

Ostavite komentar