Građani Zete nastavili sa protestima, Ne žele samostalnu opštinu pod Zakonima DPS-a

Građani Zete nastavili sa protestima, Ne žele samostalnu opštinu pod Zakonima DPS-a

Skupština Crne Gore usvojila je izmjene dva zakona kojim je predviđeno da Zeta dobije status opštine.

Prihvaćen je anamdman GP URA, kojim je predviđeno se u Dajbabama u najskorijem roku održi mjesni referendum na kome će se građani izjasniti – da li žele da Dajbabe budu sastavni dio Opštine Zeta ili žele da ostanu u sastavu Glavnog grada. Iz GP URA poručuju da će referendum o dodavanju Dajbaba biti održan za dva mjeseca.

Nisu prihvaćena tri amandamna DF-a kojima je predviđeno da se teritorija buduće opštine proširi na dio Dajbaba sa Kućama Rakića i Žabljak Crnojevića. Nije prihvaćen ni amandman Prave Crne Gore, koji je predviđao da se omogući građanima Zete da glasaju na predstojecim izborima u Podgorici, kao ni Demokrata kojim su predvidjeli da rok primjene Zakona bude 1. januar 2024. godine.

Zbog odluke Skupštine mještani Zete blokirali su kružni tok na saobraćajnici Podgorica-Bar kod skretnice ka Aerodromu Podgorica.

Sinoć su im se pridružili i pojedini poslanici opozicije.

Zbog blokade puta u Zeti stvaraju se velike gužve na putevima, a tunel Sozina u jednom momentu bio je zatvoren što je dodatno otežalo saobraćaj.

Kolone su se stvorile sa obe strane tunela, tako je policija bila prinuđena da usmjerava vozila na okolne puteve.

Saobraćaj je uspostavljen kroz tunel Sozina.

„Počeli smo pomalo da propuštamo automobile iz oba smjera kroz tunel, kako se ne bi stvarale gužve iz pravca Bar“, saopšteno je iz policije.

Policija u Zeti preusmjerava saobraćaj ka alternativnim putevima – preko Mataguža prema Tuzima i kroz Grbavce.

Na putu od Farmaka ka Grbavcima i dalje do Vukovaca povremeno se saobraća otežano

Ostavite komentar