Hojl-Bečiću: Ujedinjeno Kraljevstvo i Crna Gora njeguju odlične odnose

Hojl-Bečiću: Ujedinjeno Kraljevstvo i Crna Gora njeguju odlične odnose

Predsjednik Donjeg doma Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Lindzi Hojl, uputio je predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću, povodom jubileja – 115 godina od uvođenja parlamentarizma, srdačnu čestitku, poručujući da Ujedinjeno Kraljevstvo i Crna Gora njeguju odlične odnose.

„Izražavam veliku zahvalnost Vama, predsjedniče Skupštine Crne Gore, jer ste me pozvali da se obratim na Posebnoj sjednici. Izuzetna mi je privilegija da to uradim s obzirom da slavite ovaj važan jubilej – 115 godina od prvog konstituisanja vašeg parlamenta. Kakvo dostignuće!”, naveo je u obraćanju predsjednik Hojl.

On je podsjetio na saradnju dvije zemlje u sferama vladavine prava i borbe protiv teškog organizovanog kriminala.

„Zapravo, naše zemlje već 143 godine njeguju diplomatske odnose, o čemu sam razgovarao i sa vašim predsjednikom Vlade, koga sam imao čast da upoznam tokom njegove posjete našem parlamentu, jula ove godine. Kao predsjednik Donjeg doma, želim da vam uputim najsrdačnije čestitke povodom ove slavne godišnjice i da vam poželim sve nabolje tokom ovog stoljeća i nakon toga. Uživajte!” navedeno je u čestitki predsjednika Donjeg doma Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva. 

U Ujedinjenom Kraljevstvu je 2015. godine proslavljeno 800 godina parlamentarizma.

U čast jubileja – 115 godina od uvođenja parlamentarizma, u Vladinom domu na Cetinju, uz prigodnu svečanost, održana je, 28. oktobra, Prva- posebna sjednica Drugog redovnog zasijedanja u 2021. godini.

izvor: skupstina.me

Ostavite komentar