Ko nastavlja da širi paniku u Crnoj Gori?

Ko nastavlja da širi paniku u Crnoj Gori?

U toku jučerašnjeg dana na adresu glavnog grada kao i drugih institucija stigao je mejl prijeteće sadržine koji je unio nemir i uzdrmao škole širom Crne Gore.

Nepoznata osoba dojavila je da je postavljena bomba u Osnovnoj školi “Marko Miljanov” u Bijelom Polju, pa su se mnogi roditelji uplašili za bezbjednost svoje djece. U cilju predostrožnosti, tri podgoričke škole su zvale roditelje da preuzmu djecu i vode kući dok se situacija ne riješi.

Portal Antena M objavio je „apel“ da se djeca ne šalju u škole.

„Ne na đecu bombama! Bojkot svih škola počev od ponedjeljka 4. aprila do daljega. Od ponedjeljka đeca kućama, a roditelji ispred MUP-a u svim gradovima, BOJKOT“, navodi se u tekstu koji je objavljen sinoć na ovom portalu.

Postavlja se pitanje ko smije da poziva na bojkot škola i time širi paniku među roditeljima? Jučerašnja dojava o bombi u bjelopoljskoj školi je bila lažna. Nakon pregleda Osnovne škole „Marko Miljanov” u Bijelom Polju, specijalni policijski tim nije pronašao bombu. Nakon što je utvrđeno da je dojava o bombi u OŠ „Marko Miljanov“ lažna, policija je povukla ljude koji su obezbjeđivali školu, a to su uradile i ostale službe. Nakon jučerašnjeg događaja, roditelji su u strahu za svoju djecu i iako je zabrinutost za sigurnost djece opravdana, ko smije da širi paniku i poziva na bojkot škola?

Ovim je evidentno da roditelji ne iskazuju povjerenje u bezbjednosni sektor koji je tu da upravo sve nas sačuva od ovakvih terorističkih akata. Međutim, ovakvi pozivi na bojkot škola samo doprinosi širenju panike među građanima Crne Gore i ne predstavljaju zadovoljavajući metod rješenja ovakvog problema.

Ostavite komentar