Ko od lidera većine danas ne dođe na sastanak nego pošalje zamjenike oko formiranja Vlade taj radi za Mila i mafiju!

Ko od lidera većine danas ne dođe na sastanak nego pošalje zamjenike oko formiranja Vlade taj radi za Mila i mafiju!

Predstavnici partija koje su osvojile većinu na izborima 30. avgusta 2020. godine, nastaviće danas pregovore o formiranju nove vlade.

Oni su na sastanku 2. septembra potpisali sporazum kojim je predviđeno da se njihova saradnja bazira na poštovanju izborne volje građana od 30. avgusta 2020.

Na prošlom sastanku nije bilo lidera URE Dritana Abazovića, koji je bio na službenom putovanju u Beogradu i lidea Demokrata Alekse Bečića.

Jasno je da je danas najvažniji sastanak koji će odrediti dalju budućnost i političku sudbinu predstavnika parlamentarne većine iz 2020. godine, pa to samim tim obavezuje na ozbiljnost i odgovornost.

Ko se od lidera partija danas ne pojavi na sastanku na kojem se određuje sudbina države i njen evropski put, taj direktno rasi za DPS, Mila Đukanovića i organizovani kriminal. Nema više izgovora i slanja oartijskih delegacija, nego lideri moraju da sjednu za sto i dogovore se. Ko od lidera danas ne dođe na sastanak jasno je da ima dil sa DPS-om i Đukanovićem. Jer narod danas očekuje dogovor a ne partijske smicalice i podmetanja kojima smo svjedočili prethodnih dana od partije koja sve radi samo da ne dođe do dogovora.

Građanima ć edanas sve biti jasno kada vide ko sjedi za stolom, a ko negdje iza kulisa sa DPS-om oravi tajne dogovore. Lider bilo koje partije koji danas ne bude za zajedničkim stolom, taj sjedi za stolom Mila Đukanovića.

Jedan od lider Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je ranije i da su se dogovorili da formiranje nove vlade prati i izbor novog skupštinskog rukovodstva.

“Svakako ono što je važno – dogovorili smo se da su vrata te vlade otvorena za autentične predstavnike manjinskih naroda u Crnoj Gori, tako da bi podrška toj vladi trebalo da bude značajno veća od broja 41”, naveo je Mandić.

Sporazumom je predviđen nastavak borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala i onemogućavanje bilo kakvih povrataka Demokratske partije socijalista na vlast, imenovanja u pravosuđu, kao i izbor novog rukovodstva Skupštine.

Ostavite komentar