Kriminalne organizacije su se stvarale uz podršku određenih političkih struktura

Kriminalne organizacije su se stvarale uz podršku određenih političkih struktura

Ako hoćemo da se okupimo oko budućnosti ove države kao pravne, moramo da imamo velika osvježenja u Tužilaštvu i sudskoj vlasti i da distribuciju pravde dovedemo na jedan veći nivo. Pravda je sistem spojenih sudova, ukazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović tokom učešća na Nacionalnom dijalogu o otpronosti na organizovani kriminal i korupciju u Crnoj Gori.

Abazović je istakao da je država u borbi protiv organizovanog kriminala posljednjih godinu dana uradila više nego u posljednjih deset godina i da su svi oblici mafije napadnuti od strane Uprave policije i ANB-a.

Krenuli smo protiv mafije koja radi sa šljunkom, a uskoro ćemo i sa onom koja radi sa šumama. Više nema javašluka niti da se kriminalci i oni koji rade protivzakonito osjećaju komotno. Protiv organizovanog kriminala Crna Gora ima rezultate, naglasio je potpredsjdnik Vlade.

Abazović je konstatovao da, prvenstveno zbog Tužilaštva, visoka korupcija ostaje veliki problem za ovu državu, napominjući da se kriminalne organizacije u Crnoj Gori nijesu stvarale same od sebe, nego uz podršku određenih političkih struktura i visokih funkcionera Uprave policije.

Ostavite komentar