Krivokapić – Dačić: Istorijske veze Srbije i Crne Gore

Krivokapić – Dačić: Istorijske veze Srbije i Crne Gore

Crna Gora i Republika Srbija imaju odlične ekonomske odnose, na temelju kojih mogu nadgrađivati međusobnu saradnju u svim oblastima od obostranog interesa, zaključeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore prof. dr Zdravka Krivokapića sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srbije Ivicom Dačićem.

Premijer Krivokapić je izrazio zahvalnost gospodinu Dačiću na toplom prijemu u reprezentativnom domu Narodne skupštine Republike Srbije. 

Predsjednik Vlade Crne Gore je istakao značaj saradnje dva parlamenta na planu evropskih integracija i u tom kontekstu pozdravio preporuku Evropske komisije o otvaranju dva nova klastera u pristupnim pregovorima sa Srbijom. 

Crna Gora će, i u narednom periodu, biti konstruktivan partner u ostvarivanju zajedničkog integracijskog cilja. Iz naše perspektive integracija zemalja Zapadnog Balkana u EU nema alternativu, i uvjereni smo da snaženje sigurnosti i bezbjednosti regiona predstavlja ključni preduslov našeg daljeg napretka u integracionom procesu, kazao je premijer.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić je zahvalio predsjedniku Vlade na posjeti Beogradu i naglasio da Srbija nema bližu državu od Crne Gore, i da tu činjenicu treba pretočiti u komparativnu prednost, kada su u pitanju međudržavni odnosi Crne Gore i Srbije. 

Tokom razgovora potencirana je važnost istorijskih veza i zajedničke evropske perspektive Crne Gore i Srbije. 

Sastanak je završen u uvjerenju da će odnosi između dvije države u budućnosti biti uzorni primjer dobrosusjedske saradnje.

izvor: GOV.ME 

Ostavite komentar