Krivokapić – Eskobar: Borba protiv korupcije mora biti imperativ

Krivokapić – Eskobar: Borba protiv korupcije mora biti imperativ

Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić  susreo se danas sa gospodinom Gabrielom Eskobarom, specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan i zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za evropske i evroazijske poslove.

Premijer Krivokapić je poželio dobrodošlicu gospodinu Eskobaru i izrazio zadovoljstvo zbog njegove posjete Crnoj Gori. Premijer je iskoristio priliku da predstavi specijalnom izaslaniku Eskobaru tri razvojna programa Vlade Crne Gore: ekonomski „Evropa sad!ˮ, investicioni „Crna Gora odmah!ˮ i administrativno-pravni „Evropa ovdje!“ uz uvjerenje da su ekonomski razvoj i jačanje demokratije dva neodvojiva procesa.

Gospodin Eskobar je istakao značaj proevropske agende Vlade Crne Gore i opredjeljenja da Crna Gora ostane pouzdani saveznik u okviru NATO-a, pohvalivši ovogodišnji ekonomski rast Crne Gore od preko 10%.

Specijalni izaslanik Eskobar je apostrofirao i veliki ekonomski potencijal Zapadnog Balkana, te značaj regionalnih inicijativa koje mogu pomoći da se države regiona bolje ekonomski povežu i intenzivnije sarađuju.

Jedna od ključnih tema razgovora je bila i borba protiv korupcije. Gospodin Eskobar je istakao da navedeni problem predstavlja najveći izazov za crnogorskog društvo, koji nadležne institucije moraju tretirati na ozbiljan i efektivan način.

Premijer Krivokapić je istakao da Crna Gora ostaje postojani saveznik SAD i pouzdana članica NATO, saglasivši se sa gospodinom Eskobarom da borba protiv korupcije mora biti imperativ, te da će Vlada Crne Gore učiniti sve što je u njenoj nadležnosti, kako bi se postigle željene reforme i kako bi Crna Gora što prije postala punopravna članica Evropske unije.  

Susret je završen porukama međusobnog uvažavanja, zahvalnosti i zadovoljstva zbog buduće saradnje.

Ostavite komentar