Krivokapić  najavio da će auto-put biti spreman juče, od toga nema ništa!

Krivokapić najavio da će auto-put biti spreman juče, od toga nema ništa!

Premijer Zdravko Krivokapić još jednom je obmanuo narod i nije održao datu riječ. Naime, on je najavio otvaranje auto-puta Smokovac-Mateševo za 15. januar, ali kao što možemo da vidimo, od toga nema ništa.

Krivokapić je još u decembru obišao dionicu auto-puta i rekao da očekuje da će svi radovi biti završeni i da će auto-put biti u funkciji od 15. januara. Sada je izvjesno da se to neće desiti.

Da bi ova dionica auto-puta bila puštena u saobraćaj, neophodno je da se obave još neki preostali radovi, da Državna komisija za tehnički pregled uradi konačan izvještaj što je neophodno za tehnički prijem, kao i da Monteput nabavi mašine i opremu za održavanje ovog puta.

Krivokapić je u svom “oštrom” obraćanju crnogorskoj javnosti “naredio” izvođačima radova da Vlada hoće da auto-put bude gotov do 15. januara i da će on raditi zajedno sa njima ukoliko je to potrebno. Međutim, vidimo da premijer ne samo da nije radio na završavanju auto-puta, već se od te izjave više nije ni oglašavao po ovom pitanju.

Kada će auto-put biti u funkciji i koliko će trajati preostali radovi ne znamo, ali znamo da je u toj izjavi premijer Krivokapić istakao i kako svaki propust pojedinca mora biti kažnjen, pa se sada pitamo da li će Premijer kazniti samog sebe za izgovorene neistine i obećanja građanima Crne Gore.

Izgleda da je Premijer samo dobar u nastupima kada treba “oštro” reagovati, ali ne i djelovati, pa je tako i priča o otvaranju auto-puta 15. januara okačena mačku o rep, kao i skoro sva dosadašnja obećanja Kriovokapića.

Komentarisao je Krivokapić i to kako “svi krive jedni druge”.

“Prebacujemo odgovrnost sa izvođača na podizvođača, sa nadzora na Monteput, sa Monteputa na ne znam koga. Onda ministar kapitalnih investicija pokušava, od prvog zadatka na ovom putu, da bude dorastao prebacivanju krivice. Ne može! Ovdje je stvar samo vas – dogovorite se zašto ne može, i snosite odgovornost za to. Recite da ne može jer nijeste pregledali tehničku dokumentaciju, pa ću da pitam šta je ko radio i primao platu. Od prvog trenutka do današnjeg dana. Niko neće da vrati novac”, dodao je on.

U danima koji slijede, vidjećemo da li će sam premijer Krivokapić preuzeti krivicu na sebe zašto auto-put nije otvoren 15. januara ili će i on prebaciti krivicu na nekog drugog, iako je tog dana kritikovao i ministra Bojanića i ostale koji nisu bili dorasli zadatku.

Ostaje da vidimo da li će napokon Krivokapić stati iza svojih riječi i zbog lažnih obećanja podnijeti ostavku na mjesto premijera i prepustiti tu ulogu nekome ko će do kraja izvršavati svoje zadatke, a ne obmanjivati crnogorsku javnost.

borba.me

Ostavite komentar