Krivokapić podnio predlog za smjenu Abazovića: Spajić novi potpredsjednik

Krivokapić podnio predlog za smjenu Abazovića: Spajić novi potpredsjednik

Premijer Zdravko Krivokapić saopštio je da je Skupštini Crne Gore podnio inicijativu za smjenu Dritana Abazovića.

On je na Tviteru napisao i da je predložio ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića za novog potpredsjednika Vlade Crne Gore.

„Evropa sad! Za zdravu Crnu Goru“, napisao je premijer Zdravko Krivokapić.

Premijer Zdravko Krivokapić saopštio je da je Skupštini Crne Gore podnio inicijativu za smjenu Dritana Abazovića.
Inicijativa za smjenu Dritana Abazovića.

U predlogu za smjenu Abazovića, Krivokapić je naveo da su „19. 1. 2022. godine, nakon višemjesečnog neslaganja sa magistralnim pravcima razvoja Vladinih politika, poslanici Građanskog pokreta URA, zajedno sa dijelom poslanika DPS-a i ostalih partija bivše vlasti, predali su Skupstini Cme Gore zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore“.

„Potpredsjednik Abazović, kao predsjednik pomenute političke organizacije, nije javno osporio ovu inicijativu, čime se direktno svrstao u red onih koji rade protiv interesa građana i zajedno kreiranih i definisanih ciljeva. Smatram nedopustivim i neprimjerenim takav odnos prema potpisanom Sporazumu lidera tri pobjedničke koalicije iz septembra 2020. godine, prema obavezama preuzetim potom u izvršnoj vlasti i prema građanima Cme Gore koji su od nas očekivali složno i zakonito političko dielovanje svih članova Vlade. Nekorektnost kojom se ruši Vlada čiji je član, uz istovremeno čuvanje pozicije na koju je izabran, rušenje principa i Ustavnih načela na kojima počiva funkcionisanje Vlade, neoprostivi su razlozi zbog kojih Skupštini predlažem razrješenje potpredsjednika Abazovića“, navodi se u predlogu koji je podnio Krivokapić.

U predlogu za imenovanje Spajića za novog potpredsjednika Vlade, Krivokapić je naveo da ga za tu poziciju preporučuju rezultati koje je ostvario kao ministar finansija i socijalnog staranja.

„I, ujedno, nastavi da obavlja funkciju ministra finansija i socijalnog staranja“, naveo je Krivokapić u predlogu.

Koalicija „Crno na bijelo“ čiji je lider Abazović, podnijela je danas Skupštini Crne Gore inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

Inicijativu je potpisao 31 poslanik.

Nakon podnijete inicijative prvi se oglasio ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović koji je naveo da „ministri u Vladi smatraju da Abazović treba da podnese ostavku“.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao je da Abazović „mora podnijeti ostavku ili povući inicijativu za nepovjerenje Vladi“.

Predsjednik Skupštine i lider Demorkatske Crne Gore Aleksa Bečić povodom podnošenja inicijative za izglasavanje nepovjerenja Vladi je naveo da je riječ o „izdaji kakvu ne pamti Crna Gora“.

Na objavu ministra Milatovića reagovali su ministri MUP-a Sergej Sekulović, vanjskih poslova Đorđe Radulović i kapitalnih investicija Mladen Bojanić koji su demantovali da su podržali stav da se Abazović smijeni.

Ostavite komentar