LIVE DEBATA: Milo Đukanović (DPS) i Andrija Mandić (DF)

LIVE DEBATA: Milo Đukanović (DPS) i Andrija Mandić (DF)

(UŽIVO) Mandić u duelu oštro optužio Đukanovića: Nema tog naroda kog nije proglašavao za neprijatelje da bi prikrio šverc cigareta i droge!

Kandidat za predsjednika Demokratskog fronta Andrija Mandić gostovao je u TV duelu sa predjedničkim kandidatom DPS-a Milom Đukanovićem.

Mandić je kazao da je ovaj duel veoma važan jer su imali tri duela u Crnoj Gori od kad je obnovljen višepartijski sistem.

„Imali ste duel sa Momirom Bulatovićem 1997. godine. Imali ste sa Predragom Bulatovićem 2006. tokom referenduma, i imate duel sada kada mi konačno dovodimo do smjene vlasti vašeg režima“, kazao je on.Kada govori o ekonomiji, tvrdi da je DPS podržao ekonomski program ove Vlade jer su ih podržavali.

„Ali mora se uzeti u obzir da je inflacija i u Crnoj Gori i u Evropi. To su stvari koje su dovele Crnu Goru u situaciju da Vlada mora obezbijediti sredstva da sprovede odluke prethodnih Vlada. Mi imamo jedan veliki problem sa sukobom na Istoku Evrope, ali mi u Crnoj Gori imamo ekmonomske zadatke. To je naravno i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije. Ovi svjetski izazovi nas dovode u poziciju da razmišljamo o široj slici“, kazao je Mandić.

„Je li bilo grešaka? Jeste. Ali prihvatam ih. Pobijedili smo okoštalu vlast koja traje 30 godina“

Preuzima odgovornost za Vladu Zdravka Krivokapića i njegovo pojavljivanje na političkoj sceni.

„Duga vladavina vas je najveći problem za Crnu Goru. Nisam se pokajao što smo došli u poziciju da dobijemo Krivokapićevu Vladu iako su tu bili nekompetentni ljudi. Mi smo podržali tu Vladu kao DF, ali smo napravili poslaničku listu koja je omogućila da pobijedimo Đukanovića na izborima. Mi smo pobijedili okoštalu vlast koja traje 30 godina u Crnoj Gori. Je li tu bilo grešaka? Jeste. Prihvatam ih na svoj račun. Posmatram i ove mlade ljude koji su se pojavili u želji za funkcijama. U tom trenutku nisam poznavao Zdravka Krivokapića. Ipak, ta Vlada je bila iskorak“, kazao je on.

Mandić podvlači da je 30. avgusta smijenjen jedan autokratski režim i da je to jako važno i podvlači da sve što je uslijedilo predstavlja „dječije bolesti“.

„Nisam srećan što naše zdravstvo ima probleme. Sličnu situaciju planiraju da urade i sa penzionim fondom. Te dječije bolesti ćemo preležati. I vi ste imali 29 godina kada ste postali premijer. I Momir Bulatović je zapisao da ne znaju o tom poslu pa da će učiti usput. Crna Gora je došla do toga da više nema potrebe da se uči. Vrijeme Đukanovića i Bulatovića je bilo vrijeme obnove višepartijskog sistema. Više nema potrebe za tako nešto“, kazao je Mandić.

Ostavite komentar