MEDOJEVIĆ: ABAZOVIĆ NASTAVLJA DA OBMANJUJE JAVNOST!!!

MEDOJEVIĆ: ABAZOVIĆ NASTAVLJA DA OBMANJUJE JAVNOST!!!

Abazović nastavlja da radi ono što jedino zna. Da obmanjuje javnost i iznosi neistine.

Niko od funkcionera EU nije rekao nijednu riječ o mogućem proširenju EU sa novim članovima.

Niko od funkcionera EU nije rekao nijednu riječ o članstvu CG u EU niti o mogućim rokovima i datumima.

Na nivou EU ne postoji nijedna aktivna inicijativa za nastavak proširenja EU novim članovima. Ključni protivnici proširenja EU na Zapadni Balkan bili su Njemačka, Francuska i Holandija koji su blokirali svaku priču na tu temu.

Naprotiv, jedina aktivna politička inicijativa je formiranje neke vrste političkog saveza EU sa zemljama kandidatima i podsticanje neke vrste regionalne saradnje u oblastima kao što su politička saradnja, bezbjednost, saradnja u energetici, transportu, ulaganje u infrastrukturu ili kretanje ljudi.

U situaciji kada se EU suočava sa dramatičnim posledicama rata u Ukrajini i ekonomskog, finansijskog i trgovackog rata sa Rusijom i energetskom krizom, šanse da se ponovo pokrene proces proširenja u Brisleu su nikakve.

Druga regionalna incijativa koju pokreću SAD je “Otvoreni Balkan” koja bi trabala da olakša međusobnu ekonomsku saradnju i poslovanje privrede. Ovu inicijativu odbija DPS i njegovi sateliti koji su odavno u regionalnoj koaliciji protiv Srbije, Srpske Pravoslavne Crkve i čija je uloga da destabilizuje Srbiju i osnaži pritisak na njenu vojnu i političku neutralnost u odnosu na rat u Ukrajini.

Nebojša Medojević

Predsjednik PzP

Ostavite komentar