MEDOJEVIĆ: Država nije igračka za djecu

MEDOJEVIĆ: Država nije igračka za djecu

Razarajući efekti plana “Evropa sad – Grčka sjutra” osmišljenog za političku kampanju Krivog i Mickeja i njihovu stranku, na finansijsku strukturu i likvidnost privrede već su vidljivi golim okom.

Prema podacima iz Ministarstva finansija o izvršenju budžeta za januar 2022 prihodi budžeta na ime doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje su bili 7,6 miliona EUR. U istom mjesecu januaru 2021 godine prihodi budžeta po ovom osnovu bili su 10 mil Eur.

Prihodi budžeta u januaru 2022 godine, nakon mjesec dana primjene političkog programa Krivog i Mickeja, pali su za 25% u odnosu na mjesec januar 2021. kada smo još imali drastične efekete zatvaranja zbog korone.

U prvom mjesecu sprovođenja ovog eksperimenta, 36% manje zaposlenih je primilo platu nego u decembru, a budžet je prihodovao za 25% manje na ime uplaćenih doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, a ti doprinosi su povezani sa isplatom zarada.

Neznanje, nepoznavanje sistema, neiskustvo u vođenju države, neutemeljene političke ambicije, amaterizam i diletantizam će skupo da košta i naše građane i privredu i državu.

Država nije igračka za djecu. Država je ozbiljna stvar.

Nebojša Medojević

Predsjednik PzP

Ostavite komentar