MEDVJED NAPAO BJELOPOLJCA EKA EROVIĆA

MEDVJED NAPAO BJELOPOLJCA EKA EROVIĆA

Upravnik lovišta Rade Radović je nekoliko puta slao dopis svim nadležnim institucijama ali još nije bilo reakcije iako su ugroženi životi ljudi

Bjelopoljac Elvir Erović iz koritskog zaseoka Ličine kod Bijelog Polja jedva je izvukao živu glavu kada ga je, dok je brao pečurke u šumi, napala mečka”

Erović je kazao da sve odigralo brzo i da je u početku mislio da je u pitanju konj od komšije, koji takođe ide da bere pečurke.

On je ispričao da dok je braopečurke da je primijetio nešto u blizini. Mislio je da je konj, ali se ispostavilo da je u pitanju medvjed, koji je bio na desetak metara od njega.

Kada sam čuo da nešto lupa, pogledao sam malo bolje i ugledao mečku kako trči pravo put mene i kako se približila na deset metara. Medvjed se uspravio na zadnje noge i pojurio prema meni – ispričao je Erović,

On je kazao da je potrčao “koliko ga noge nose” i stigao do Starog sela, gdje se odmorio i zamolio prijatelja da ga autom prebaci do Sušice, odakle se pješke otišao do kuće.

Tim putem je krenuo jer nazad kroz šumu nije smio.

Erović je istakao da su ugroženi svi u Koritima posebno ovih dana kada mještani odlaze u šumu zbog berbe pečuraka i borovnica.

Predsjednik Lovačke organizacije Ivan Pavićević kazao je da je ovo treći slučaj napada medvjeda na području Peštera, odnosno prostora Sipanja i Sušice.

– Sada dolazi vrijeme kada ljudi odlaze u šume zbog branja pečurki i borovnica, što može da ugrozi njihove živote – kazao je Pavićević.

On je apelovao na Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Upravu policije, Upravu granične policije da nešto preduzmu.

Pojasnio je da lovci volonteri svakodnevno obilaze teren, u slučaju da se pojavi mečka koju bi, smatra on, trebalo uhvatiti i prebaciti u neko prihvatilište.

Upravnik lovišta Rade Radović je kako se navodi u objavi na portalu Bijelo Polje onaljn, nekoliko puta slao dopis svim nadležnim institucijama ali još nije bilo reakcije iako su ugroženi životi ljudi.

Ostavite komentar