Ministar Stijović posjetio opštinu Žabljak

Ministar Stijović posjetio opštinu Žabljak

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović danas je sa državnim sekretarom Nebojšom Veličkovićem, generalnim direktorom Direktorata za poljoprivredu Miroslavom Cimbaljevićem i načelnikom Direkcije za stočarstvo Rankom Bogavcem boravio  u radnoj posjeti opštini Žabljak gdje je sa predsjednikom opštine Veselinom Vukićevićem i saradnicima razgovarao o aktuelnoj situaciji poljoprivredne proizvodnje na Žabljaku i infrastrukturnim projektima koji bi se mogli realizovati u najskorijem periodu.

Na sastanku su predstavljeni modeli za rješavanje problema poljoprivrednih proizvođača u opštini, prevashodno u sektoru stočarstva i unapređenju uslova biljne proizvodnje .

Ministar Stijović je naglasio da proizvođači kormpira sa Žabljaka, gdje se proizvodi 40% ukupnog sjemenskog kormpira u Crnoj Gori predstavljaju dobar primjer domaćinskog rada, naglasivši da će ministarstvo u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti daljem razvoju ratarske proizvodnje. Stijović je najavio intezivnu podršku razvoju mjera ruralne infrastrukture i ruralnog turizma, sa akcentom na podršku mladima u seoskim područjima.

Sagovornici su razgovarali o realizaciji IFAD i IPARD razvojnih projekata na teritoriji opštine, kao i o realizaciji javnog poziva o ruralnom turizmu, koji predstavljaju snažne razvojne šanse za Žabljak.

Istaknuti su specifični problemi sa kojima se suočavaju poljoprivredni proizvođači na Žabljaku, uz razmatranje najboljih rješenja o izmještanju štalskih i pomoćnih objekata koji se nalaze u centru grada.

Predstavljene su načelne mjere iz Agrobudžeta za iduću godinu, koje će doprinijeti uspješnijoj i kvalitetnijoj poljoprivrednoj proizvodnji i održavanju nivoa proizvodnje na teritoriji opštine, naročito u stočarskoj i ratarskoj proizvodnji, po kojima je Žabljak prepoznatljiv.

Predjednik Vukićević je izrazio zadovoljstvo posjetom, istakavši uvjerenje da će u narednom periodu Opština i Ministarstvo imati još intezivniju saradnju.

Ostavite komentar