Nestajanje DPS-a sa političke scene je nezaustavljiv proces

Nestajanje DPS-a sa političke scene je nezaustavljiv proces

Jučerašnje divljanje nekoliko stotina preostalih pristalica Mila Đukanovića, nanovo viđeni primitivizam, esktremizam i šovinističke poruke, a u finalu i fizički napadi na pripadnike policije, definitivno su zacementirali poziciju Đukanovića, njegove lažne stranke i satelita kao marginalaca na javnoj i političkoj sceni. Nemajući rješenja za bezizlaznost situacije u kojoj su se našli, a bez namjere da konačno prestanu sa destruktivnim politikama blokada i opstrukcije, opet su donijeli odluku da pokušaju sve da mrcvare zemlju i građane, izazivajući haos i remeteći javni red i mir.

Jučerašnji krah protesta i politike destrukcije je označio i da je proces nestajanja DPS-a sa političke scene nezaustavljiv proces, te da su lider te lažne stranke i njegove sluge iz vrha stranke odlučni u namjeri da urade sve da u Crnoj Gori izazovu nemire, da ugroze mir, ne bi li u sveopštem metežu pokušali da za sebe izbore slobodu i time sačuvaju opljačkano blago i nelegalno stečenu imovinu. Ako je postojao iko u zemlji ko je imao nedoumica u paklene namjere Đukanovića, još od onog poziva o “odlasku u šume“ iz septembra 2020. godine, onda su ga razuvjerile političke akcije DPS-a i satelita u poslednjih par mjeseci.

Nespremnost za bilo kakav dogovor sa izbornom većinom, nepriznavanje rezultata poslednjih lokalnih izbora, blokada Ustavnog suda, a onda i novi/stari pozivi na “vaninstitucionalnu borbu“, zapečatili su političku sudbinu ove neodgovorne grupe politikanata. Ogromna većina građana sa dubokim prezirom posmatra kako se kvadrat-patriote, kriminalci i lupeži u nastupima panike i bijesa grčevito bore da “zapale“ državu u koju se kunu, a koju su decenijama prilježno pljačkali i urušavali. Jučerašnji krah i fijasko, a onda i rušilački napad na pripadnike policije, pokazali su i domaćoj i međunarodnoj javnosti da je u pitanju potez ljudskih i političkih očajnika, osoba čije je vrijeme prošlo, a koje sve odreda tek čekaju istrage, sudski procesi i pozivanja na krivično-pravnu odgovornost.

Sa Đukanovićem, DPS-om i satelitima niko elementarno ljudski i politički pošten ne želi da čeka ni autobus, a kamoli da pravi bilo kakav aranžman. Juče je svima pokazano i dokazano da su u pitanju politička strašila spremna na najgore, pa ih tako ubuduće i treba tretirati. Na sledećim izborima, kad god oni bili, mora im se zadati konačan udarac, nanijeti takav poraz, od kojeg se više nikada neće oporaviti. A onda sa svima njima direktno u Muzej strave i užasa, kao svjedočanstvo kako ne treba raditi i voditi državu, a u tom Muzeju jučerašnje slike nasilja i divljaštva, mogu zauzeti posebno mjesto.

Vladimir Vukićević, kolumnista BORBE

Ostavite komentar