Oni koji su stvorili vođu Kavačkog klana i dalje imaju vlast u Crnoj Gori

Oni koji su stvorili vođu Kavačkog klana i dalje imaju vlast u Crnoj Gori

Predsjednik Aleksandar Vučić je prva meta „kavačkog klana“ i jednog od njegovih predvodnika Radoja Zvicera, a oni koji su ga stvorili i dalje imaju vlast i moć, ocijenio je za Novosti ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

„Zvicer je samo javnosti najpoznatiji „kavač“, ali iznad njega ima još lidera mafije koji imaju neograničena sredstva i spremni su da ih utroše na likvidaciju predsjednika Vučića. Nisu Zvicer i njegov klan mogli da nastanu, razviju se u jedan od najvećih kriminalnih klanova u Evropi, a da to u Crnoj Gori, koja ima glasača manje od Novog Beograda, ne primjete ni policija ni bezbjednosne službe. Oni koji su Zvicera stvorili, a i dalje imaju i vlast i moć, Vučiću neće oprostiti što im je uzeo tržište Srbije, ogroman novac i regrutnu bazu. Ako i uhapsimo Zvicera, prije nego što ga likvidiraju njegovi šefovi, opasnost po život predsjednika Vučića neće prestati“, naglasio je Vulin.

Predsjednik Srbije nije mali Rus, već je veliki Srbin.

Upitan oko uvođenja sankcija Rusiji, naveo je da je u istoriji srpskog naroda, svaka generacija Srba je iskoristila priliku da Rusima kaže ne, ali i dočekala da koju godinu kasnije sam opstanak srpskog naroda i države zavisi od ruskog da.

„Kroz istoriju, od 19. vijeka pa do danas, Srbi nisu mogli da riješe nijedno ključno nacionalno pitanje bez aktivnog i često po Rusiju vrlo skupog učešća, ali je nekako uvijek bilo onih koji su pokušavali da rješenje srpskih nacionalnih pitanja traže u odricanju od Rusa, i svaki put su na kraju morali da priznaju krah takve politike“, istakao je on.

On je naveo da ukoliko bi Rusija izgubila rat, poraz bi se svom silinom osjetio na svim pozicijama Srbije kao što je uvijek i bivalo.

„Koliko god da se trudimo, zapadna civilizacija nas doživaljava kao nesretno uklinjenu rusku braću u antiruskom frontu i šta god da uradimo, nećemo postati dio njih, a možemo da izgubimo jedinog vjekovnog prijatelja među velikim silama. Predsjednik Vučić je uspio da stvori prijateljstvo sa Kinom i to je istorijski uspjeh čiju vrijednost ćemo tek moći da cjenimo, a šta ćemo ako isti koji od nas sada traže sankcije Rusiji jednom zatraže da uvedemo i sankcije Kini? Za razliku od zapadnih poštovalaca prava na izbor i demokratiju, despotska Rusija i Kina od nas nikada nisu zatražili da uvedemo sankcije EU ili SAD i da njihov izbor prihvatimo kao svoj. Svaka antiruska histerija je uvijek i antisrpska. Nađite mi primjer neprijatelja Rusije koji nije smatrao da mu je i Srbija neprijatelj“, naglasio je Vulin

Ostavite komentar