Otkrivena milionska imovina bivšeg šefa ANB-a Sava Kentere i njegovog brata

Otkrivena milionska imovina bivšeg šefa ANB-a Sava Kentere i njegovog brata

Kentera se vodi kao vlasnik zgrade (Vila Kentera) koja ima nekoliko turističkih apartmana u Opštini Budva

Bivši direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Savo Kentera i njegov brat Dragan Kentera posjeduju milionski vrijednu imovinu u Crnoj Gori.

Prema podacima portala PRESS, Savo Kentera vodi se kao vlasnik zgrade (Vila Kentera) koja ima nekoliko turističkih apartmana u Opštini Budva.

Uprava za katastar i državnu imovinu Crne Gore bilježi da se radi o dvospratnoj zgradi, međutim fotografije sa lica mjesta pokazuju da se radi o objektu koji ima prizemlje, tri sprata i potkrovlje.

Radi se o imovini koja je stečena poklonom.

Savo Kentera posjeduje vrijedne nepokretnosti i u Glavnom gradu Crne Gore. U podgoričkom naselju Tološi ima porodičnu kuću, na koju je upisano nekoliko tereta.

On je 2016. godine od Lovćen banke uzeo kredit od 200.000 eura. Zabilježba na Kenterinoj imovini zbog te pozajmice i dalje postoji. Kod iste banke je i 2017. godine pozajmio 40.000 eura.

Porodična vila Kentere u naselju Tološi nema upotrebnu dozvolu.

Savo Kentera kod Stadiona pod Goricom vodi se kao vlasnik stana od 92 kvadrata i dvije garaže od po 17 m2. Tu imovinu stekao je kupovinom.

U Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS) može se vidjeti da brat bivšeg čelnika ANB-a Dragan Kentera posjeduje vlasništvo u kompaniji “Notre Maison”.

Radi se o kompaniji koja se vodi kao vlasnik luksuznog budvanskog hotela “Eden” (Rajski vrt), koji je stečen građenjem.

U finansijskim izvještajima, koji su dostavljeni Upravi prihoda i carina Crne Gore, može se vidjeti da kompanija “Notre Maison” posjeduje stalnu imovinu vrijednu oko 1,6 miliona eura.

Ostavite komentar