Park šuma Trebjesa zelenija za preko 500 stabala

Park šuma Trebjesa zelenija za preko 500 stabala

Volonterskom akcijom sađenja u kojoj su učestvovali zaposleni Pivare „Trebjesa“ i članovi NVU „Putevima predaka“, park šuma Trebjesa bogatija je za 500 stabala smrče i bora, kao i 5 stabala kedra.

Ovo je još jedna akcija posvećena zdravijoj životnoj sredini, a dio je Nikšićko Green platforme. Pored toga, nastavak je dosadašnje saradnje kompanije i udruženja koja je rezultirala još zelenijim ruhom park šume.

„Svako stablo koje smo posadili zalog je za zdraviju i ljepšu budućnost. Zato već nekoliko godina, u saradnji sa NVU ‘Putevima predaka’, činimo omiljeno izletište Nikšićana još zelenijim. Zajedničkim snagama smo, uz današnji broj, do sada posadili više od 1.500 stabala u park šumi Trebjesa, vjerujući da samo kontinuiranim akcijama možemo ostaviti pozitivan ekološki otisak i tome ostajemo posvećeni“, kazala je Natalija Đordan, menadžer korporativnih poslova u Pivari „Trebjesa“.

Prema riječima Ane Petrović Njegoš iz NVU Putevima predaka lokalitet Trebjese ima posebnu vrijednost i važnost za građane Nikšića, pa brojnim akcijama svoju pažnju usmjeravaju na očuvanje njegovih zelenih površina i pošumljavanje.

„Iz akcije u akciju koju organizujemo, dajemo doprinos zajedničkom cilju, a to je zelenija Trebjesa. Zato nas uvijek posebno obraduje podrška koju nam daje Pivara. Kako samim sadnicama, tako i volonterizmom zaposlenih u toj kompaniji i naših članova, ostavljamo nasljeđe koje će biti na ponos budućim generacijama“, poručila je Petrović Njegoš.

Park šuma Trebjesa je krajem 2000. godine stavljena pod zaštitu kao Posebni prirodni predio zbog svojih prirodnih karakteristika, velikog naučnog značaja, estetske, pejzažne, kulturno istorijske i sportsko rekreativne vrijednosti.

Ostavite komentar