Počelo okupljanje na bulevaru preko puta Hrama, prisutni i poslanici DF-a!

Počelo okupljanje na bulevaru preko puta Hrama, prisutni i poslanici DF-a!

Večeras se održava još jedan protest protiv prekrajanja izborne volje, ali i smjene predsjednika Skupština Alekse Bečića.

Protest se organizuje na bulevaru ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja.

Gradonačelnici Kotora i Herceg Novog Vladimir Jokić i Stevan Katić su takođe prisutni na protestu.

Na protestu se takođe nalaze i poslanici Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović, Vladimir Martinović i Momo Koprivica.

Prisutne su zastave Evropa Sad i pokreta Ne damo Nikšić.

Vučurović: Nećemo dozvoliti da se prekroji izborna volja građana

Protestu prisustvuje i poslanik Demokratskog fronta Jovan Jole Vučurović koji je za naš portal rekao da je očigledno da postoji samo jedna situacija koja može sve da objedini, a to je da građani ne dozvole da se Demokratska partija socijalista vrati na vlast.

“Vidjećemo koje su sve to metode, ali da su jedna od metoda i protesti. Demokratski front je organizovao na stotine protesta proteklih godina, koji su bili dobro osmišljeni i dobro vođenih i očigledno je da su oni doveli do smjene vlasti 30. avgusta 2020.”, istakao je Vučurović.

Dodaje i da su oni sad tu da podrže proteste i svojih kolega iz Demokratske Crne Gore i da se nada da će ono što se bude dešavalo sledećih dana biti sažeto u jedan slogan i to bez partijskih obilježja i partijskih slogana.

“Praktično samo uz jedan slogan i jedna poruka, a to je da se odbrani izborna volja građanaod 30. avgusta 2020. godine, jer ona je u ovom trenutku ozbiljno ugrožena”, rekao je Vučurović.

Dodaje da će vidjeti u kojem pravcu će se ovo sve odvijati narednih dana, ali ističe da ukoliko neko pokuša da tu izbornu volju prekrši, da su oni tu da je odbrane.

“Demokratski front šalje jednu jasnu poruku, a to je da nećemo dozvoliti da se prekroji izborna volja građana”, zaključuje Vučurović.

Takođe proteste su pored Jovana Jola Vučurovića podržali i poslanici Dragan Bojović, Jelena Božović, Milun Zogović, Nataša Jevrić i Maksim Vučinić.

Na protestu je prisutan i smijenjeni predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Poslanik Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović je upozorio na one “koji bi po zadatku mogli da izazovu nerede”.

Rekao je i da ko god pokuša da nacionalistički oboji skup “poslat je od izdajnika, DPS-a i mafije”.

Poručio je okupljenima da ne reaguju na provokacije “koje mogu i večeras očekivati”.

Na pomen imena lidera Građanskog pokreta URA, okupljeni građani su počeli da negoduju.

 Bečić: Niko se nije okupio zbog fotelja, nego da bi se branila izborna volja građana

Bečić je u obraćanju okupljenima poručio da se niko nije okupio zbog fotelja nego da bi branio izbornu volju građana.

“Ovih dana ujedinila se Crna Gora koja ne trpi nepravdu, izdaju, obmanu, prevaru…”, rekao je Bečić.

“Dođoh večeras bez fotelje, ali slobodno, bez fotelje. A oni koji nas prozivaju zbog fotelja malo im je bilo što imaju pet puta više fotelja ne smiju da dođu među ovaj narod nego hoće još fotelja. Nudimo im da sve fotelje vrate narodu, pa neka narod sudi. Ali oni hoće još fotelja sa DPS i kažu da se žrtvuju za Crnu Goru. Kažu ne vraca se DPS. Ma nemojte, činiće dvije trećine te vlasti. Ta nova manjinska vlada zavisiće od volje DPS-aa, neće moći da kažu ni dobar dan bez amina DPS-a”, rekao je Bečić.

Dodao je da je “paradoks da ćete sa onima za koje ste tvrdili da su lopovi i kriminalci da birate sudije i tužioce”.

“Mi smo večeras ovdje da branimo izbornu volju 208.000 ljudi, da se suprotstavimo povratku na vlast onih koji su nas decenijama pljačkali, dijelili, zaduživali. Branimo minimalnu zaradu od 450 eura, druge povećane zarade 20 i 30 odsto što se nije desilo nikada prethodnih decenija, branimo naknade majkama, dječije dodatke, minimalne penzije…”, rekao je lider Demokrata.

Dodao je da hoće “da ovo riješi narod”.

“Ako se ne plaše naroda zašto ne prihvate našu ponudu da vratimo fotelje narodu. Zahtijevamo raspisivanje lokalnih izbora u Podgorici, Baru, Pljevljima, Biejlom Polju i drugih desetak opština, vanrednih parlamentarnih izbora. Ne mogu pobjeći od suda naroda. Ubijeđen sam u veliku pobjedu na lokalnim, parlamentarnim i predsjedničkim izborima. Narode Crne Gore, spremaj se za izbore”, poručio je Bečić.

Na protestu, pored trobojki i zvaničnih zastava Crne Gore je i zastava Islamske zajednice.

Građani su krenuli u protestnu šetnju ulicama Podgorice, a nakon nje će se ponovo okupiti na bulevaru ispred Hrama gdje će se najaviti sledeći protestni skup, koji je zakazan za sledeću srijedu.

Ostavite komentar