Političko licemjerstvo: Ignoriše koaliciju na čijem je čelu bio godinu dana, a sad ih se sjetio da mu usvoje budžet!

Političko licemjerstvo: Ignoriše koaliciju na čijem je čelu bio godinu dana, a sad ih se sjetio da mu usvoje budžet!

Premijer Zdravko Krivokapić večeras je pozvao koaliciju Za budućnost Crne Gore da mu daju podršku pri izglasavanju budžeta, ekonomskog plana Milojka Spajića “Evropa Sad”, tužilačkih savjeta i svih drugih pitanja koja se tiču rada njegove Vlade. Vodeći se njegovom standardnom retorikom premijer se pita je li bitnija rekonstrukcija Vlade od samog rada te Vlade.

Očigledno je Zdravko Krivokapić zaboravio da podršku tog Parlamenta više nema. To je sve posljedica “zabadanja noža u leđa” konstituentima koalicije na čijem je čelu i bio.

Krivokapić nije zaboravio ni na njegovu patetiku, koja mu je već postala brend, gdje navodi kako je ova Vlada svakome za nešto kriva, i daje on jedini pošten čovjek u svoj ovoj priči. Jeste, kriva je Vlada jer ne radi svoj posao! Promjena nema, a za promjene je narod glasao!

Premijer je očigledno stavio do znanja da smatra legitimnim da se poslanici parlamentarne većine koji ga podržavaju svedu na proste “dizače ruku”. Brojni su bili zakonski predlozi i podzakonski akti koje su upravo ti poslanici i podnijeli a koji uopšte nisu bili ni razmatrani u Vladi, gotovo kao i da ne postoje. Ako je to politika ove Vlade, onda shvatamo da je i legitiman politički stav da se nova Vlada i izabere. Ovo uzimamo u obzir potpuno stavljajući po strani cijelu priču oko toga kako je upravo premijer Krivokapić zajedno sa vicepremijerom Abazovićem za dva najveća konstituenta parlamentarne većine stavio blokadu što se tiče mjesta u izvršnoj vlasti odakle su i trebali da vode državu.

Da li je bitnija rekonstrukcija Vlade od svih ovih ekonomsko-tužilačkih pitanja koje premijer potencira? Možda i jeste, kad bi aktuelnu situaciju gledali iz političkog aspekta. Nova Vlada, koju bi konstituenti parlamentarne većine dogovorili, imala bi, definitivno, jaku političku podršku upravo u Parlamentu, i politički procesi bi tekli mnogo brže. Ne mogu se jedni problemi prikrivati potenciranjem drugih problema. Solucija je krajnji cilj sve ove politike kojoj svjedočimo poslednjih dana. S tim u vezi, odblokirao bi se Parlament, i samo na jednom zasijedanju se može raspravljati o pitanjima koja su od značaja upravo za građane Crne Gore.

Upravo u tome leži izlaz iz ove krize. Razgovor i dogovor. I to sa ljudima koji su spremni da svoj posao rade kako treba, i da riješe ključne političke i socioekonomske probleme Crne Gore. Krivokapić da je to htio, do sad bi uradio. Imao je kad!

izvor: BORBA.ME

Ostavite komentar