Potpredsjednica Bošnjak sa predsjednicom Fondacije „I ja imam pravo da budem mama”

Potpredsjednica Bošnjak sa predsjednicom Fondacije „I ja imam pravo da budem mama”

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore dr Branka Bošnjak sastala se sa predsjednicom Fondacije  „I ja imam pravo da budem mama” Žanom Mihaljević. One su ovom prilikom razgovarale o budućoj saradnji u cilju poboljšanja zakonske legislative koja se bavi asistiranim reproduktivnim tehnologijama.

Sagovornice su se saglasile da je neophodno uspostaviti regulatorni i zakonski okvir koji podržava, štiti i pomaže osobama kojima je potrebno liječenje, kao i djeci rođenoj kao rezultat liječenja asistiranim reproduktivnim tehnologijama. Takođe, saglasile su se i da je ovoj oblasti potrebno prići sa mnogo više senzibiliteta, jer se radi o vrlo složenim ljudskim i emotivnim situacijama, istaknuvši da je značajno da zakonodavstvo pruži dovoljnu autonomiju kliničkoj ekspertizi i korisnicima kako bi se bavili složenim i individualnim uslovima.

Na sastanku je bilo riječi i o održavanju panela na ovu temu u organizaciji Ženskog kluba i Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, kako bi se dobio najbolji pravni okvir i kako bi Skupština ratifikovala Rezoluciju Evropskog parlamenta u pogledu seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava u EU u kontekstu zdravlja žena.

Izvor: SKUPSTINA.ME

Ostavite komentar