Predrag Bošković bi trebao ozbiljno da razmisli o svome dosijeu

Predrag Bošković bi trebao ozbiljno da razmisli o svome dosijeu

Šef informativne službe Nove srpske demokratije i funkcioner Demokratskog fronta Petar Drašković reagovao je povodom saopštenja Predraga Boškovića i kazao da umjesto što se toliko brine oko smjene Sava Kentere, Boškoivć bi trebao ozbiljno da razmisli o svome „dosijeu“.

„Ono što je on činio Crnoj Gori i za korist Mila Đukanovića, mjeri se krađama i malverzacijama, a belvederski ekstremizam ga ne može od toga spasiti. Njegove veze sa ANB-om veoma su duboke. Bošković je rano počeo da radi s tom službom, a uz njihovu pomoć je naoružavao paravojne formacije uoči izbora 2020. godine i na Adžića krivini 2021. godine. Preko iste adrese je organizovao i hajke na političke protivnike. Posebno na portalu Udar“, kazao je Drašković.

Imao je, kako navodi, i samostalne akcije kada je bez učešća ANB opljačkao Plantaže i Vojsku Crne Gore. Neki njegovi ortaci iz tih poslova su i danas u zatvoru, a on se smješka, broji pare i priča o poštenju.

„Nije nikakva tajna da je Bošković dio Roćenovog „Crvenog orkestra” i on je nekada najviše „mirisao“ na Rusiju, pa se zato iz petnih žila trudi da opere sebe od nepoželjne prošlosti. Sigurno će doći vrijeme kada će „kartoni“ bivšeg ministra odbrane i njegove družine ugledati svjetlost dana. Upravo zato su reforme u svim oblastima neophodne, pa i u bezbjednosnom sektoru. Da bi Crna Gora i u tom dijelu iskoračila iz mraka diktature, potrebno je raskrstiti sa starim navikama i dati prednost evropskom putu“, zaključio je Drašković.

Ostavite komentar