Prekinuto glasanje na oba biračka mjesta u Šavniku

Prekinuto glasanje na oba biračka mjesta u Šavniku

U zgradi Opštine Šavnik prekinuto je glasanje. Članovi Biračkog odbora iz koalicije Za budućnost Šavnika nisu dozvolili biraču, za koga tvrde da nije iz šavničke opštine, da glasa.

Predsjednik Biračkog odbora je pozvao policiju, a do prekida je glasalo sedam birača.

Član biračkog odbora iz koalicije Za budućnost Šavnika Dalibor Šćepanović precrtao je dvadesetak glasačkih listića.

I u selu Kruševice je prekinuto glasanje.

I u Kruševicama član Biračkog odbora iz koalicije „Za budućnost Šavnika“ nije dozvolio biraču, za koga tvrdi da nije iz Šavnika, da glasa.

Izbori u Šavniku su započeti 23. oktobra, kada su održani i u 14 opština. U svim opštinama su završeni, samo se u Šavniku ponavljaju iz nedjelje u nedjelju.

Dosadašnja gradska vlast, predvođena Demokratskom partijom socijalista, i Demokratski front i Demokrate, međusobno se optužuju za opstrukciju izbornog procesa, a Šavnik je sedmicama u žiži i javnosti u regionu.

Na Kruševicama i u zgradi Opštine ukupno je 541 birač, što je skoro 27,5 odsto od ukupnog broja. Na biračkom mjestu Šavnik upisana su 483 birača, a u selu Kruševice 58.

Koalicija DPS-SD je osvojila 549 glasova, koalicija “Za budućnost Šavnika”, koju čine Socijalistička narodna partija (SNP), Nova srpska demokratija (NSD) i Demokratska narodna partija (DNP), 571, dok je za koaliciju Demokrata, Evrope sad i Ujedinjene Crne Gore do sada glasalo 99 birača.

Prema dosadašnjim rezultatima, opozicione koalicije imaju 121 glas više u odnosu na vladajući DPS-SD.

Ostavite komentar