Premijer Krivokapić čestitao Dan parlamentarizma

Premijer Krivokapić čestitao Dan parlamentarizma

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao je predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću, poslanicima i svim zaposlenim u Skupštini Crne Gore, Dan parlamentarizma u Crnoj Gori.

„Poštovani predsjedniče Skupštine Crne Gore gospodine Bečiću, želim da Vam čestitam Dan kojim obilježavamo 115 godina od uvođenja parlamentarizma i osnivanja Narodne skupštine Knjaževine Crne Gore.

Iza nas stoji dug i okomit istorijski put kojim smo došli do današnje Skupštine Crne Gore, koja preko svojih tijela, ili na najvišem nivou, sarađuje gotovo sa svim parlamentima regiona, Evrope i svijeta.

Nakon prošlogodišnjih izbora, Skupština je unaprijedila svoj rad, podigla nivo transparentnosti i implementirala mnoga pozitivna iskustva i institute savremenog parlamentarizma. Uvođenjem Ministarskog sata, rad predstavnika Vlade postao je još vidljiviji. Nepobitni su uspjesi ostvareni u toku samo jedne godine, koji moraju da imponuju kako predsjedniku Parlamenta, tako i svim poslanicima Skupštine.

Ipak, ono što je bjelodano jasno i što prepoznaje svaki građanin koji Crnu Goru doživljava kao svoj dom u kojem želi da se osjeća sigurno, zbrinuto i korisno – Parlament što prije mora postići najširi međustranački konsenzus oko posvećenosti programu reformi koje nas vode ka Evropskoj uniji i uključiti se u beskompromisni dijalog o primjeni preporuka OEBS-a. Od Parlamenta se očekuje da iskoristi sav svoj nesumnjivi kapacitet i da svojom zakonodavnom produktivnošću zaista bude katalizator društvenih promjena koje građani od svih grana vlasti očekuju. Stav ove Vlade je da samo zajedničkim djelovanjem koje se temelji na Ustavu i zakonima, možemo prevazići kako nametnute nam društvene podjele, tako i sve prepreke koje nam kao sistemu stoje na reformskom i evropskom putu.

Radujem se još intenzivnijoj saradnji u budućnosti, u nadi da će naše parlamentarno iskustvo biti bogatije za one odluke koje će Skupština donositi konsenzusom, kao odrazom jedinstvene želje i htijenja svih građana Crne Gore – da žive u prosperitetnoj, slobodnoj, pravnoj i evropskoj Crnoj Gori“, navodi se u čestitki premijera Krivokapića.

Ostavite komentar