Premijer Krivokapić primio u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Koreje Hjong-ćan ČEA

Premijer Krivokapić primio u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Koreje Hjong-ćan ČEA

Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić, primio je u oproštajnu posjetu nerezidentnog ambasadora Republike Koreje u Crnoj Gori, gospodina Hjong-ćan ČEA.

Premijer Krivokapić je naglasio da u odnosima Crne Gore i Republike Koreje postoji veliki prostor za ekonomsku saradnju, bez obzira na fizičku udaljenost između dvije države.

Predsjednik Vlade je pozdravio potpisivanje Sporazuma o ekonomskoj saradnji između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Koreje, koji je poštovani ambasador potpisao sa ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem.

Ambasador se složio sa premijerom da u crnogorsko-korejskim odnosima postoji veliki potencijal za saradnju, naročito u oblasti zelene ekonomije i IT sektoru, te naglasio važnost što brže implementacije Sporazuma o ekonomskoj saradnji između dvije zemlje.

Nj. E. Hjong-ćan ČE je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa premijerom Krivokapićem u Beogradu, ocijenivši da je brifing sa nerezidentnim ambasadorima bio izuzetno koristan i ohrabrujući, naročito u pogledu ekonomskih i razvojnih ciljeva Vlade.

Premijer Krivokapić se zahvalio uvaženom ambasadoru na profesionalnosti, marljivosti i revnosti tokom vršenja funkcije nerezidentnog ambasadora Republike Koreje u Crnoj Gori. Na kraju sastanka je iskazana obostrana želja za novim susretom i novim oblicima saradnje.

izvor: GOV.ME

Ostavite komentar