Premijer Krivokapić se susreo sa ambasadorima u Beogradu

Premijer Krivokapić se susreo sa ambasadorima u Beogradu

Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić susreo se danas u Crnogorskoj kući u Beogradu, sa ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske i Italije u Republici Srbiji, uključujući i 32 nerezidentna ambasadora u Crnoj Gori.

Premijer je izrazio zadovoljstvo zbog prisustva svih pozvanih ambasadora, te predstavio ekonomske planove Vlade Crne Gore, uključujući investicione potencijale i kapacitete koje naša država posjeduje. On se naročito osvrnuo na tri reformska programa koja će Vlada započeti tokom 2022. godine, i to: ekonomski „Evropa sad!”, administrativno-pravni „Evropa ovdje!” i investicioni „Crna Gora odmah!”

Premijer Krivokapić je najavio da nova Vlada planira investicije od blizu pola milijarde eura, sa akcentom na regionalne puteve, obrazovnu i zdravstvenu infrastrukturu (škole, vrtiće i bolnice), te ulaganje u obnovljive izvore energije.

Takođe su naglašeni ogromni turistički potencijali Crne Gore, koji mogu biti zanimljivi stranim investitorima. Akcentovani su i potencijali Ulcinja i ideja o Novom Ulcinju, šumski i vodeni resursi na sjeveru, ulaganje u aerodromsku infrastrukturu, itd.

Premijer Krivokapić je naglasio da je unutrašnja politička situacija u Crnoj Gori turbulentna, ali da se uprkos svemu ideja ekspertske vlade pokazala kao superiorna, jer je uspostavljena na bazi stručnosti i komptentnosti ministara, a ne na osnovu partijske, nacionalne, vjerske ili bilo koje druge pripadnosti.

Predsjednik Vlade je podsjetio i na podatak da je prva demokratska smjena na izborima u Crnoj Gori, u avgustu prošle godine, donijela sa sobom rast podrške EU integracijama i NATO članstvu Crne Gore za preko 10%, o čemu svjedoče recentna istraživanja javnog mnjenja.

Uvaženi ambasadori su postavili više pitanja premijeru, i pokazali snažnu zainteresovanost za produbljivanje ekonomske saradnje između Crne Gore i njihovih zemalja.

Susret je završenim svečanim koktelom, koji je priređen na kraju sastanka.

izvor: GOV.ME

Ostavite komentar