Prevara birača, Vlada nijemi posmatrač: URA šuruje sa DPS

Prevara birača, Vlada nijemi posmatrač: URA šuruje sa DPS

Od formiranja vlasti 30. avgusta čelnici URA-e spinuju u javnosti kako drugi pripadnici parlamentarne većine sarađuju sa DPS-om, dok su upravo oni ti koji izglasavanjem Zakona sa njima zapravo sve više liče na njihove najbliže saradnike.

Na taj način, sem svojih kolega iz parlamentarne većine, URA obmanjuje i birače koji su u avgustu 2020. godine glasali za promjene.

Zahvaljujući upravo URA-i od tih promjena nema ništa.

Konstantno, mjesecima unazad gledamo kako poslanici te partije u Parlamentu izglasavaju sa DPS-om Zakone, dok one čiji su predlagači njihove kolege bojkotuju, ili ne glasaju za njih ili perfidno ostaju “uzdržani”.

Jučerašnje izglasavanje Zakona o unutrašnjim poslovima sa opozicijom je izazvalo ogromno negodovanje u javnosti i građanima je sve jasnije da je URA sve bliža DPS-u nego onima sa kojima je na vlasti.

Ipak, ovaj Zakon je samo jedan u nizu onih koje je URA sa DPS-om izglasala.

Najvećom izdajom volje građana od strane URA-e su svakako, pored jučerašnjeg, glasanja za smjenu ministra pravde Vladimira Leposavića kao i Rezolucija o Srebrenici.

Naime, poslanici URA-e su pri inicijativi premijera Krivokapića kazali da će glasati za smjenu ministra Vladimira Leposavića koji je kako su oni istakli u junu ove godine kazao da u Srebrenici nije bilo genocida.

Na taj način, podržavši premijera, sa, sve je izvjesnije zajedničkim im partnerom DPS-om, smijenjen je ministar pravde.

Interesantno je da se URA trenutno nalazi u parlamentu, htjeli oni to da priznaju ili ne, na glasovima srpskog naroda.

Sledeće sramno glasanje, opet na uštrb srpskog naroda, bilo je izglasavanje Rezolucije o Srebrenici.

Kao i u jučerašnjem slučaju, i u slučaju Leposavića, i ova sramna Rezolucija je usvojena zahvaljujući saradnji URA-e sa DPS-om.

Zanimljivo je to što od formiranja vlasti URA i njen sam predsjednik Dritan Abazović konstantno u javnosti poturaju kako drugi članovi parlamentarne većine sarađuju sa DPS-om.

Konstantni su napadi ove partije na dva najjača subjekta parlamentarne većine, Demokratski front i Demokrate, o navodnoj saradnji njih sa DPS-om.

Stalnim spinovanjem u medijima, ponajviše u srodnim im “Vijestima”, URA očigledno smatra da će na taj način promijeniti svijest građanima, tačnije prikupiti neke dodatne političke poene.

Zapravo, potpuno je drugačije stanje.

Građani su već odavno shvatili da URA nije partija od riječi.

Sva obećanja koja su im davali su pala u vodu.

Jer, više puta je sam predsjednik te partije Dritan Abazović govorio “nikad sa DPS-om”, a vidimo da se njegovi poslanici baš i ne drže njegovih principa.

URA očigledno nije shvatila da sve manju i manju podršku javnosti posjeduje i da je upitno do narednih izbora da li će uopšte postojati.

Jer, na okrilju srpskih glasova su došli tu gdje se nalaze.

Srpskih glasača, koje su beskrupulozno prevarili i čiju su izbornu volju izdali.

Da li trenutno gledamo u neku novu koalciju URA, DPS i ostali DPS sateliti ili će se pak vratiti na pravi put i dokazati vjernost građanima, ostaje nam da vidimo.

izvor: borba

Ostavite komentar