Režim Mila Đukanovića sa partnerima je postao izražena manjina u Crnoj Gori

Režim Mila Đukanovića sa partnerima je postao izražena manjina u Crnoj Gori

Politički konsultant Vladimir Dobrosavljević kazao je gostujući na Jutarnjem programu Happy televizije da je sukob u Ukrajini najvažnija stvar poslednjih decenija koja će na duži vremenski period potpuno odrediti geopolitičku i bezbjednosnu arhitektoniku čitave planete.

„Pred nama se mijenja svijet na koji smo navikli od perioda Hladnog rata. Ulazimo u novi Hladni rat, novu blokovsku podjelu svijeta, i u jednim takvim turbulentnim vremenima je najbolje primijeniti afričku poslovicu – slonovi ratuju, trava strada. Mali narodi moraju biti strašno oprezni i da vode računa da ne postanu objekat interesa velikih sila. Moraju naći način da se provuku, koliko god mogu, u ovim opasnim vremenima, da se što manje sve osjeti po bezbjednost zemlje ali i život građana“, kazao je Dobrosavljević.

Dotakao se i izbora koji su se desili širom regiona

„Zna se raspoloženje građana u Crnoj Gori. Trend koji je ustanovljen 2020 godine je samo ojačao. Nekadašnji režim i njegovi partneri us postali izražena manjina, uprkos nesređenim biračkim spiskovima. Zahvaljujući zakonskim nedorečenostima i šupljinama, došli smo do institucionalne blokade kao i političke koju sprovode institucije sistema a prije svega Predsjednik države. Ustav i Zakon mu tako nešto dozvoljavaju. Da bi se izašlo iz krize potrebna je odlučnost parlamentarne većine koja je dobila mandat građana“, pojašnjava Dobrosavljević.

Govoreći o krizi na Kosovu, Dobrosavljević je jasan da je najbitnije da gajimo solidarnost sa našim sunarodnicima.

„To je jedna od najvažnijih stvari nacionalnog identiteta. Solidaran ne znači biti samo kada je Jokić MVP, kada Đoković pobjeđuje, kada smo dobri na Evroviziji, kada pobjeđuju Partizan i Zvezda. Solidarni ste i kada je teško. Solidarni ste i kada samo jedan dio našeg naroda strada kao prilikom raspada SFRJ. To je odlika onoga što bi trebalo da se zove rodoljublje. Ta vrsta integralističkog stava je nešto što moramo gajiti. Te posebnosti ne mogu zasmetati onome što nas kao naciju čini jedinstvenim i vezanim jedni za druge. Isti smo živjeli na Kumanovu, Nikšiću, Subotici, Banja Luci, ali i Pitsburgu, Los Anđelesu ili Velingtonu“, kazao je on

Ostavite komentar