SDT izviđa četiri krivične prijave Medojevića protiv Spajića

SDT izviđa četiri krivične prijave Medojevića protiv Spajića

Državni tužilac i portparol Specijalnog državnog tužilaštva Vukas Radonjić je kazao da je Pokret za promjene Specijalnom državnom tužilaštvu, 7. i 14. oktobra prošle, i 9. i 18. januara ove godine, podnio krivične prijave protiv bivšeg ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, po kojima je formiran krivični predmet i dodijeljeni u rad, u skladu sa internim pravilima.

“Postupak izviđaja je u toku”, saopštio je Radonjić.

Kako je dodao, u krivičnom predmetu formiranom po izvještaju Državne revizorske institucije o reviziji prijedloga Zakona o završnom računu budžeta Crne Gore za 2021. godinu je u toku izviđaj.

“Prikupljaju se obavještenja, podaci i dokazi potrebni za donošenje odluke”, kazao je Radonjić

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević uputio je, kako je kazao 18. januara, Glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću dopunu krivične prijave o, kako je rekao, malverzacijama bivšeg ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, a povodom kupovine dva aviona Embrare 195 i šteti za koju je procijenio da iznosi 14,8 miliona dolara.

Medojević je 11. januara kazao kako očekuje i ohrabruje glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića da hitno procesuira nekadašnjeg premijera Zdravka Krivokapića i bivšeg ministra finansija Milojka Spajića, zbog kako je naveo, kriminalnog udruživanja i protivustavnog i nezakonitog zaduživanja države.

Medojević je prije nekoliko dana objavio dokument koji, kako tvrdi, dokazuje da lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić ipak ima stan u Beogradu na vodi.

To je pokrenulo višednevnu polemiku.

Spajić odgovorio Medojeviću

“Nekretninu u inostranstvu koju pominje lider DF-a sam kupio 2018. a prodao 2020. godine – i uredno prijavio taj priliv na svoj bankarski račun (kao što sam i rekao na RTCG emisiji prije dva dana). Tužbe uskoro kreću. Katastar u Srbiji kupovinu je zabilježio dvije godine kasnije 29.12.2022 godine, što Nebojša Medojević koristi kao povod za nastavak opsesivno prljave kampanje”, napisao je lider Pokreta Evropa sad i predsjednički kandidat Milojko Spajić na Facebook-u.

On je u emisiji VOX POPULI na RTNK, između ostalog, kazao da je stan prodao 2020. godine osobi sa kojom je bio u emotivnoj vezi, da su bili su u vanbračnoj zajednici i imaju dijete.

“Razišli i smo se i ja sam taj stan prodao toj osobi, ona mi je uplatila novac i to je bilo vrlo jednostavno. Taj novac sam prijavio. Naravno i dalje sam u prijateljskim vezama sa tom osobom, jer imamo zajedničko dijete”, rekao je on između ostalog.

Spajić tvrdi da strah od predsjedničke kandidature je dosegao vrhunac.

“Potrošeni Medojević koji nema šta da izgubi koristi se kao sredstvo za diskreditaciju. Međutim i ovaj pokušaj će se završiti, kao i svaki do sada”, poručio je Spajić.

Ostavite komentar