Strahinja Bulajić je predsjedavajući, a ne v.d. predsjednika Skupštine

Strahinja Bulajić je predsjedavajući, a ne v.d. predsjednika Skupštine

Mediji bivšeg režima konstantno forsiraju narativ da je Strahinja Bulajić v.d predsjednik Skupštine.

Bulajić nije v.d predsjednik Skupštine, već predsjedavajući Skupštine Crne Gore.  Bulajića su građani izabrali na izborima da bude poslanik, a nakon toga da bude potpredsjednik Skupštine, i jedini ima pravo da donese odluku, jer predstavlja najveći poslanički klub parlamentarne kojem su građani dali svoje povjerenje.

Po zakonu je u punom kapacitetu, za razliku od Vlade koja je u tehničkom mandatu.

Svi ovi spinovi imaju za cilj da se javnost dovede u zabludu da je Bulajića neko postavio na mjesto vršioca dužnosti predsjednika Skupštine, što nije tačno. Bulajić je tu gdje jeste isključivo voljom građana i ničijom više.

Kada je podnijeta inicijativa za smjenu tadašnjeg predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića, na dnevni red nije uvrštena tačka kojom bi se birao novi predsjednik Skupštine i samim tim ta dužnost je zakonito i legitimno prešla u ruke Strahinje Bulajića, kao legitimnog predstavnika najvećeg poslaničkog kluba parlamentarne većine.

Sada određeni politički subjekti pokušavaju nelegitmnim, nezakonitim i neustavnim putem da pronađu način da neko drugi zakaže sjednicu Skupštine.

Ostavite komentar