Uhapšena dvojica crnogorskih državljana zbog šverca 5,6 tona kokaina

Uhapšena dvojica crnogorskih državljana zbog šverca 5,6 tona kokaina

Policija Kabo Verdea saopštila je da je zaplijenila 5.668 kilograma kokaina u ribarskom brodu iz Brazila, privela pet Brazilaca i dvojicu iz Crne Gore, uz podršku američke mornarice.

U izjavi koju je medijima pročitao nacionalni direktor policije Rikardo Gonkalves navodi se da je 5,6 tona droge nađeno u luci Praja, te da su spisi predmeta tajni. Gonkalves je rekao da se operacija odvijala na otvorenom moru, od 1. aprila.

Akciju je, kako je rekao, izvela policija, preko Centralnog odjeljenja za istrage o trgovini narkoticima.

„Takođe smo imali relevantnu saradnju sa Federalnom policijom Brazila, Administracijom za borbu protiv droge, Američkom mornaricom i Nacionalnom agencijom za kriminal Ujedinjenog Kraljevstva“, dodao je Gonkalves.

Od srijede ujutru, brod američke mornarice koji je u službi Afričke komande američkih oružanih snaga (Africom), usidren je kod grada Praja

Nacionalni direktor policije nije odgovorio na pitanja novinara osim pročitane izjave, pa tako nije razjasnio ni druge detalje o operaciji, ni odredište ili zastavu ribarskog broda iz Brazila koji je prevozio kokain, ili gdje se trenutno nalazi. Nema ni imena uhapšenih.

On je samo objasnio da su se pod jurisdikcijom Zelenortskih ostrva (Kabo Verde), organi za sprovođenje zakona SAD i Zelenortskih ostrva ukrcali i pregledali brod i zaplijenili 5.668 kilograma kokaina.

Najveća operacija protiv narkotika na Zelenortskim Ostrvima napravljena je 31. januara 2019. godine, zapljenom 9,5 tona kokaina.

Gonkalves je rekao da američka mornarica i američka obalska straža imaju odličan odnos sa Kabo Verdeom, omogućavajući podršku u borbi protiv kriminala.

Ostavite komentar