URA podržala Bečića za predsjednika Crne Gore

URA podržala Bečića za predsjednika Crne Gore

Premijer Dritan Abazović kazao je da će URA podržati Aleksu Bečića za predsjednika Crne Gore.

Bilo je političkih obračuna, ali definitivno je glavni argument i razlog to što je Bečić dugo vodio borbu za demokratizaciju, prolio mnogo znoja i to se treba cijeniti. Pored svih kvaliteta, mislimo da je on idealan kandidat za predsjednika Crne Gore, kazao je Abazović.

Mišljenja je da činom podrške koju URA iskazuje prema Aleksi Bečiću se stvara građanska osovina koji dijele proevropske orijentacije i koji okupljaju građanski centar u Crnoj Gori.

Bilo je više upita kada ćemo podržati Bečića, i vjerujem da ćemo 19. marta ili 2. aprila dobiti novog predsjednika Crne Gore. U saradnji sa državnim Parlamentom predsjednik treba nastaviti evropske integracije, kazao je on.

Abazović je Bečiću dao punu podršku i kazao da će u URI imati iskrenog prijatelja. Lider Demokrata Aleksa Bečić zahvalio se na podršci.

„Imamo najširi manevar jer za razliku od drugih kandidata čiji su subjekti konfrontirani, u mom slučaju to ne postoji. Imam mogućnost da pridobijem podršku i jedne i druge strane uz podršku koju smo danas dobili“, kazao je Bečić.

Ostavite komentar