Veljović oslobođen optužbi za napad na službeno lice!

Veljović oslobođen optužbi za napad na službeno lice!

Savjetnik za bezbjednost Mila Đukanovića i nekadašnji direktor Uprave policije Veselin Veljović, koji je optužen za napad na doskorašnje kolege 5. septembra prošle godine, tokom akcije sprječavanja ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, oslobođen je optužbi da je 5. septembra 2021. na Cetinju počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Presudu je izrekla sutkinja Osnovnog suda na Cetinju Marija Ćupić. Veljović je oslobođen optužbi da je 5. septembra 2021. na Cetinju počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Podsjećamo da je 4/5 septembra prošle godine na Cetinju organizovana pobuna, napad na ustavni poredak, ugrožen javni red i mir, spajivanjem guma blokirana glavna saobraćajnica u državi, pucano iz vatrenog oružja i izvršen niz teških krivičnih djela.

Organizator pobune je bio Veljovićev šef Đukanović, koji je u Gradskoj kafani na Cetinju komandovao pobunjenicima, a kolovođa Veljović je na terenu sprovodio njegove naredbe.

Ostavite komentar