Vesni Medenici određen pritvor do 30 dana

Vesni Medenici određen pritvor do 30 dana

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša odredila je bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici pritvor do 30 dana na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Medeničin advokat Zdravko Begović saopštio je da joj je određen pritvor do 30 dana, jer bi eventualnim boravkom na slobodu mogla da utiče na svjedoke.

On će u ime branjenice Krivičnom vijeću Višeg suda uložiti žalbu na odluku Mugoše.

Kazao je i da ne zna u kakvom je zdravstvenom stanju sada Vesna Medenica, ali ako je njeno zdravstveno stanje takvo da joj je potreban medicinski tretman ona bi vjerovatno do daljeg ostala na liječenje u KCCG, dok ljekari ne odluče da je sposobna da pristupi u Istražni zatvor.

 Pritvor je određen i Vasiliju Petroviću, sinu podgoričkog biznismena Danila Petrovića.

Iz Višeg suda su obavijestili da je određen pritvor za M.V., P.V., M.M., B.L. i K.I.,  po pritvorskom osnovu iz člana l. 175 st.1, tac.2.

M.V. je određen pritvor zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz čl. 401a st.2 i protvivzakonit uticaj iz čl. 422 st.1, P.V. zbog krivičnog djela davanje mita iz čl.424 st.1, M.M. zbog stvaranje kriminalne organizanizacije i produženo djelo krijumčarenje iz čl. 265, i B.L. i K.I. zbog krvičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz čl. 401a st.2.

Podsjećamo, ranije danas specijalna državna tužiteljka Nataša Bošković dostavila je Višem sudu u Podgorici predlog da se Medenici odredi pritvor do 30 dana.

Miloš Medenica na liječenju od bolesti zavisnosti

Begović je saopštio da se sin Vesne Medenice, Miloš, liječi od bolesti zavisnosti u jednoj beogradskoj klinici.

„Izvjesno je da će se pojaviti pred crnogorskim pravosudnim organima“, kazao je advokat.

izvor: rtcg

Ostavite komentar