Zabranjuju se svadbe, privatne proslave, nema koncerata na trgovima za Novu godinu

Zabranjuju se svadbe, privatne proslave, nema koncerata na trgovima za Novu godinu

S obzirom na to da se važeće epidemiološke mjere nijesu ni poštovale ni kontrolisale, i s obzirom na to da klasičnog zaključavanja više nema jer je fokus na vakcinaciji, a Crna Gora ima dovoljno vakcina da imunizuje cijelu državu, Vlada Crne Gore izglasala je pooštrene mjere u borbi protiv korona virusa koje će važiti od ponedjeljka 15. novembra do 1. decembra, najavila je ministarka zdravlja, dr Jelena Borovinić Bojović sa konferencije za medije u Institutu za javno zdravlje.

Predstojeće mjere su:
1. Zabranjuje se organizovanje proslava Nove godine na otvorenom (koncerti, masovna okupljanja i sl.)
2. Zabranjuje se organizacija svadbi na otvorenom i zatvorenom prostoru
3. Zabranjuje se rad noćnih klubova
4. Ograničava se vrijeme rada ugostiteljskih objekata do ponoći
5. Zabranjuje se organizovanje učeničkih ekskurzija i izleta, privatnih proslava i rođendana
6. Boravak u kućama i stanovima se preporučuje samo članovima istog domaćinstva

Podsjećamo, Nacionalna digitalna COVID potvrda od ranije je uslov za prelazak državne granice, za boravak u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, za prisustvo svadbama (ako ih neko planira ovoga vikenda), za prisustvo predstavama, sportskim takmičenjima…

U međuvremenu, Vlada i dalje razmatra mogućnost da se od 1. decembra uvede obaveza posjedovanja Nacionalne digitalne COVID potvrde za kompletnu javnu upravu – zdravstvo, prosvjetu, Upravu policije, Vojsku…

Takođe, od 1. decembra, ako ove mjere budu usvojene, Nacionalna digitalna COVID potvrda biće nužna i za ulazak u javni prevoz, tržne centre, teretane, poslovne prostore i poslovne zgrade u kojima djelatnost obavljaju više od tri privredna društva, odnosno preduzetnika i objekti površinhe preko hiljadu metara kvadratnih u kojima se vrši trgovina na malo neprehrambene robe.

„Svi koji su preminuli u Crnoj Gori od 1. maja do danas, a imali su ispod 40 godina su bili nevakcinisani. Molim građane da poštuju mjere i da se vakcinišu kako bi se zaštitili od teških formi bolesti i smrtnih ishoda, a sve nadležne službe odgovorne za kontolu mjera pozivam da budu istrajni na zajedničkom zadatku – suzbijanju epidemije“, zaključila je ministarka zdravlja.

izvor: gov.me

Ostavite komentar